Odabrani korisnici grant sredstava Vlade TK

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je preliminarnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije Podrška razvoju Kantona za 2020. godinu

81
?

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je preliminarnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije Podrška razvoju Kantona za 2020. godinu.

Na preliminarnoj listi za dodjelu sredstava za nabavku opreme, alata i repromaterijala za mikro preduzeća je 70 korisnika. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 483.732,48 KM. Za nabavku opreme, alata i repromaterijala za mala preduzeća odabrano je 60 korisnika. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 884.718,72 KM. Za nabavku opreme, alata i repromaterijala za srednja preduzeća odabrano je 30 korisnika, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 871.548,80 KM. Subvencije novoosnovanim MSP i obrtima za nabavku opreme, alata i repromaterijala dobilo je 76 korisnika, a ukupan iznos odobrenih sredstava je 200.000 KM.

Na objavljenu listu svi kandidati imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona. Prigovor se podnosi Ministarstvu u pisanoj formi putem pisarnice Ureda za zajedničke poslove Vlade Tuzlanskog kantona ili poštom. Nakon isteka roka za prigovor i rješavanja po uloženim prigovorima u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora, ministar privrede Tuzlanskog kantona donosi konačnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije “Podrška razvoju Kantona”, za 2020. godinu, koja se objavljuje na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here