Super Štek nagradio najkreativnije dječije radove na temu „I ja sam super junak“

Tri novčane nagrade osvojile su učenice osnovnih škola iz Jajca, Banja Luke i Brčkog. UniCredit Bank i Super Štek podižu svijest o važnosti štednje, promovišući pozitivne navike kod učenika širom Bosne i Hercegovine.

87

 

Tradicionalno takmičenje učenika osnovih škola povodom obilježavanja 31. oktobra, Svjetskog dana štednje, UniCredit Bank d.d. je organizirala i ove godine, ali u malo drugačijem formatu. Sticajem okolnosti koje je pandemija virusa COVID-19 nametnula, ali i istovremeno težeći ka uvođenju noviteta, ovogodišnje takmičenje je u potpunosti bilo digitalno. Brinući o zdravlju i sigurnosti sugrađana, UniCredit Bank je odlučila da svi radovi budu dostavljeni putem online platforme, a ovogodišnja tema je potvrdila da su naši najmlađi u prethodnim mjesecima, baš kao i Super Štek, bili pravi super junaci. Bez obzira na mjere koje su uvedene, ovakav vid takmičenja za učenice i učenike četvrtih i petih razreda bio je odlična prilika da ojačaju svoje odnose, solidarnost i timski duh. Kroz svoje raznovrsne i maštovite radove su prikazali svoje moći, koje su poput super junaka koristili, dok su provodili vrijeme kod kuće

Među radovima iz preko 50 škola širom Bosne i Hercegovine, izabran je pobjednički rad, a nagradu u iznosu od 500 KM na dječijem štednom računu Super Štek osvojila je Ajša Zjajo, učenica 4. razreda osnovne škole 13. rujan iz Jajca, koja je maketom od kartona predstavila svoju moć super junakinje, koja je pomagala svojoj majci u pripremi jela u kuhinji. Drugo mjesto i nagradu u iznosu od 300 KM na dječijem štednom računu Super Štek osvojila je Dunja Karanović, učenica 4. razreda razreda, osnovne škole Branko Radičević iz Banja Luke, koja je predstavila sebe i Super Šteka kao super junake koji čuvaju planetu Zemlju. Treće mjesto i nagradu od 200 KM na dječijem štednom računu Super Štek osvojila je  Nejla Smajlović, učenica 5. razreda, 8. Osnovne škole iz Brčkog, koja je literarnim radom opisala kako je njena super moć tokom boravka u kući bila moć super sestre, koja je pazila svog mlađeg brata i na taj način pomagala svojim roditeljima. Osim nagrade prvoplasiranoj učenici i njena škola će biti nagrađena nagradom u vrijednosti od 2.000 KM, za kupovinu opreme potrebne u nastavne svrhe.

Podsjetimo, Super Štek je baš kao i svi mališani odgovoran, provodi vrijeme u svom domu pomažući roditeljima, zdravo se hrani, vježba i uči, te se odlično zabavlja pjevajući, plešući i izrađujući razne rukotvorine. Pridržavajući se pravila, Super Štek štiti sebe, ali i mnoge ljude i upravo zbog toga on i jeste super junak!

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here