Peter Drucker Forum 2020: Trebamo lidere koji koriste zdrav razum

U krizi poput pandemije nedostatak ili loše vodstvo može nanijeti trajnu štetu društvu i ekonomiji

46

Koje su liderske vještine potrebne za donošenje odluka pod visokim pritiskom u krizi? Kako se može potaknuti i povećati otpornost i samoobnova u društvu? Zbog ograničenja putovanja, ovogodišnji globalni Forum Peter Drucker, koji se održava svake godine u Beču, odvija se isključivo putem interneta.

U današnjem kontekstu, Leadership Everywhere, ovogodišnja tema, ne može biti aktuelnija. U krizi poput pandemije nedostatak ili loše vodstvo može nanijeti trajnu štetu društvu i ekonomiji.

“Peter Drucker upozorio je na primjene metoda upravljanja i poduzimanje određenih mjera, koje se uopće ne bi trebale raditi. Ono što je sada potrebno su lideri koji koriste zdrav razum i razumnu prosudbu kako bi došli do pragmatičnih rješenja. Tehnokratska prekomjernost pred kompliciranom krizom samo pogoršava stvari “, kaže osnivač i predsjednik Foruma Richard Straub.

Trenutnim izazovima i perspektivama za budućnost pozabavit će se panel govornika, među kojima će biti izvršni predsjednik Lego Grupe Jørgen Vig Knudstorp, izvršni direktor Michelina Florent Menegaux, predsjednik IDEO-a Tim Brown i Sara Mathew, predsjednica Freddie Mac. Tu su i poznati novinari poput Adriana Wooldridgea iz The Economista, Andrewa Hilla iz Financial Timesa i Stevea Denninga iz Forbesa.

Helga Rabl-Stadler, predsjednica Festivala u Salzburgu i gradski vijećnik za socijalnu i zdravstvenu zaštitu u Beču Peter Hacker, počasni su gosti i uvodni govornici. Ovogodišnji Forum predstavlja dva i po dana nadahnutih rasprava koje će se odvijati putem Zoom sesija s redovnim breakout sesijama, ekskluzivnog Thinkers Corner Dialogues  i neprekidnog mrežnog salona koji garantira visok nivo interaktivnosti između govornika i učesnika. Dostupan je i prenos Foruma uživo.

Posebna sesija bit će posvećena nedavno preminulom Claytonu Christensenu – ne samo jednom od najuticajnijih svjetskih poslovnih akademika, već i dugogodišnjem prijatelju i mentoru Drucker Foruma. U okviru ovog dijela Foruma bit će organiziran razgovor Rogera Martina, jednog od vodećih mislilaca u upravljanju i Scotta Cooka, osnivača i izvršnog direktora INTUIT-a, o uticaju Claytona Christensena na njegovo razmišljanje.

Program globalnog Peter Drucker Foruma dostupan na je na linku https://www.druckerforum.org/2020/program/

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here