Nove lektire za učenike Druge osnovne škole Ilidža

Djecu učimo da je knjiga prijatelj, a od djece učimo da su knjige naši prijatelji, bez obzira na vrijeme i prilike. U ime učenika i uposlenika Druge osnovne škole Ilidža, zahvaljujemo Addiko banci na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti rad naše bibliotek

134

Početak nove školske godine obilježili su i zaposlenici Addiko banke, koji su ovim povodom posjetili Drugu osnovnu školu Ilidža, te uručili više od 100 primjeraka različitih knjiga za školsku biblioteku. Radi se o deset naslova lektira, koji su bile potrebni za obnovu bibliotečkog fonda Druge osnovne škole.

„Društveno odgovorno djelovanje Addiko banke je fokusirano na podršku djeci i podrška kulturi. Smatramo da je od nemjerljive važnosti učenicima omogućiti da istražuju književnost, te da će ova donacija učiniti čitanje lektira zanimljivijim, a školi dugoročno riješiti problem nepotpunog bibliotečkog fonda. Već četvrtu godinu u sklopu projekta Addiko Cares realizujemo ovakve i slične donacije, i zadovoljstvo nam je biti od koristi za zajednicu u kojoj poslujemo“ istakla je Emina Bajramović, voditeljica poslovnice Addiko banka na Ilidži.

„Addiko banka je jedna od rijetkih kompanija koja je spremno odgovorila na našu molbu i našim učenicima obezbijedila nove knjige, te time obogatila našu bibilioteku za čak deset novih naslova. Zahvalni smo Addiko banci što je dio našeg nastojanja da u svijetu tehnologije pokušamo podržati radoznale kreativce, maštovite stvaraoce, ljubitelje pisane riječi, kao i sve one koji smiraj i ‘bijeg’ pronalaze u knjizi. Djecu učimo da je knjiga prijatelj, a od djece učimo da su knjige naši prijatelji, bez obzira na vrijeme i prilike. U ime učenika i uposlenika Druge osnovne škole Ilidža, zahvaljujemo Addiko banci na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti rad naše biblioteke,“ istakao je Almir Ćesko, direktor Druge osnovne škole Ilidža.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here