U kabinetu premijera USK Mustafe Ružnića održan je radni sastanak na inicijativu Mehire Perviz, direktorice Poljoprivrednog Zavoda USK a tema je bila aktiviranje robnih rezervi žitarica i poljoprivrednih proizvoda na području Unsko-sanskog kantona.  

Sulejman Kulenović, ministar poljoprivrede i pomoćnik ministra Rasima Bobić također su stava da u, cilju potpore poljoprivrednicima proizvode koji ne uspiju plasirati na tržište, treba otkupiti za potrebe robnih rezervi.

– Stvaranje zaliha strateških roba osim što ima pozitivan uticaj na stabilnost tržišta ujedno i potiče domaću proizvodnju, istaknula je direktorica Poljoprivrednog zavoda. 

Razgovor o aktivnostima koje prethode otkupu za robne rezerve ( nabavka, teritorijalni razmještaj, osiguranje prostora za smještaj i čuvanje roba, nadzor nad uskladištenim robama, obnavljanje, korištenje robnih rezervi) bit će nastavljen na proširenom sastanku, naredne sedmice na koji će biti pozvani gradonačelnici i načelnici općina USK te predstavnici Ministarstva privrede kako bi usaglasili slijed djelovanja ove strateške aktivnosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here