ASA Osiguranje povećalo premiju i dobit

ASA Osiguranje u prvom polugodištu 2020. ostvarilo je 19,2 miliona KM bruto premije, uz rast od 14 posto u odnosu na isti period 2019. godine,a bruto dobit iznosila je 1,2 miliona KM, uz rast od 44 posto

19

ASA Osiguranje, domaće osiguravajuće društvo, nastavlja sa rastom premije i u prvoj polovini 2020. godine te bez obzira na sve izazove izazvane pandemijom COVID-19 ostaje lider po pitanju investicije na domaćem tržištu i kontinuirano širi mrežu poslovanja.

Prema zvaničnim polugodišnjim rezultatima, ASA Osiguranje je ostvarilo 19,2 miliona KM bruto premije, što predstavlja rast od 14 posto u odnosu na isti period 2019. godine.  Istovremeno, rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2020. pokazuju stabilnost i unapređenje svih drugih finansijkih pokazatelja. Ostvarena je bruto dobit od 1,2 miliona KM, uz rast od 44 posto u odnosu na 2019., dok isplaćena vrijednost šteta za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 7.6 miliona KM.  Uz rast broja klijenata, ASA Osiguranje je ostalo podjednako posvećeno svakoj izdatoj polisi osiguranja i dodatno povećalo ažurnost isplate štete.

“ASA Osiguranje, kao lider u brzini i efikasnosti pružanju usluga svojim klijentima, još jednom potvrđuje važnost domaćih proizvoda i usluga u kreiranju stabilnog poslovnog i društvenog ambijenta. Uprkos globalnoj krizi koja je posebno pogodila ekonomiju, pojedinačnim pristupu svakom klijentu uz jasnu viziju, ostvarili smo značajan rast bruto premije, koji nam ukazuje na optimistične rezultate za drugu polovinu godine. Istovremeno,  uz potvrdu liderske pozicije u isplati štete, rasli smo u svim drugim segmentima poslovanja, otvorili 10 novih poslovnica, realizirali tri nove investicije, te smo u fazi rebrendinga određenih poslovnica, koje će pratiti jedinstven vizualni identitet ASA Osiguranja“, izjavio je Feđa Morankić, predsjednik Uprave ASA Osiguranja, te dodao kako je ponosan na cijeli tim koji je u proteklom periodu pokazao izuzetan nivo profesionalizma, odgovornosti i zalaganja, što je i rezultiralo ovakvim rastom.

ASA Osiguranje je u proteklom periodu izvršilo akviziciju jedne od najvećih stanica za tehnički pregled vozila u BiH i Kantonu Sarajevo – STP Autodelta, na adresi Bolnička do br. 11 Sarajevo, čime se povećalo tržišno učešće u Kantonu sa osam na 15 posto. Uz navedenu akviziciju, ASA Osiguranje planira završiti 2020. godinu sa najvećim brojem obavljenih tehničkih pregleda vozila u Kantonu Sarajevo.

Kao što je ranije najavljeno, uz ovu akviziciju, ASA Osiguranje realiziralo je i dvije nove investicije u Zenici i na Ilidži, gdje će također biti izgrađeni novi tehnički pregledi sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti.

“Posmatrajući navedene rezultate kroz sve izazove koji su nas zadesili uslijed pandemije COVID-19, jasno je da nam je da je snažna posvećenost klijentima glavni pokretač  uspješnih rezultata. Klijentima pristupamo odgovorno, sa pažnjom, te uvijek u prvi plan stavljamo važnost dugoročnog odnosa sa klijentima. Našim  klijentima i zaposlenim uvijek ćemo nuditi stabilnosti, odgovoran pristup  i siguran oslonac“, zaključio je Morankić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here