e-Bikes 4All u posjeti Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH

ompaniji e-Bikes 4All su predložene posjete privrednicima koji bi mogli postati poslovni partneri u promociji razvoja elektromobilnosti u BiH i distribuciji odnosno proizvodnji dijelova i komponenti za ovu vrstu ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva.

6

Kompanija e-Bikes 4All je upriličila posjetu Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH. Kompanija e-Bikes 4All je mlada, internacionalna kompanija u području elektromobilnosti, sa sjedištem u Kataru, koja je prije dvije i po godine otvorila poslovnicu u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, i time bosanskohercegovačkom tržištu ponudila električna bicikla i skutere.
Uprkos brojnim poteškoćama koje trenutno prate elektromobilnost u BiH u smislu zakonske regulative, nerazvijene infrastrukture, visokih carina i poreza, kompleksnosti procesa homologacije te drugih pratećih pitanja, ipak elektromobilnost, koja je u BiH još uvijek u začecima ujedno je i nova poslovna prilika bosanskohercegovačkim kompanijama, a naročito proizvođačima automobilskih komponenti, ističe Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.
Kompanija 4All ne samo da je prepoznala potencijal i potrebe Bosne i Hercegovine za ekološki prihvatljivim prevoznim sredstvom, već i šansu za saradnju s bosanskohercegovačkim proizvođačima rezervnih dijelova i servisom.
Ovim povodom kompaniji e-Bikes 4All predstavljen je rad Udruženja za elektromobilnost koje djeluje pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, te je kompanija iskazala interes za pristup Udruženju.
Također, kompaniji e-Bikes 4All su predložene posjete privrednicima koji bi mogli postati poslovni partneri u promociji razvoja elektromobilnosti u BiH i distribuciji odnosno proizvodnji dijelova i komponenti za ovu vrstu ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here