Izmjena režima plovidbe na rijeci Savi

Za vrijeme obavljanja radova bit će omogućena jednosmjerna plovidba brodova i sastava, a prednost pri prolasku kroz sektor izvođenja radova će imati plovila koja plove nizvodno

60

Obavještavaju se zapovjednici brodova, brodarska preduzeća i ostali učesnici u plovidbi, da je preduzeće “TASYAPI” iz Turske, ogranak iz Beograda, počelo sa radovima na izgradnji prve faze mosta na rijeci Savi, na stacionaži rkm 183+250 (izgradnja stubova mosta S14 i S15).

Elaboratom privremenog obilježavanja plovnog puta i organizacije plovidbe na rijeci Savi u zoni gradilišta mosta kod Sremske Rače, na dijelu trase autoputa Kuzmin – Sremska Rača, predviđeno je privremeno obilježavanje plovnog puta i organizacija plovidbe u zoni gradilišta, u periodu od 11.07. do 30.09.2020. godine.

U zoni stuba mosta S14, uz lijevu obalu rijeke Save, bit će postavljena barža, nizvodno od stuba, van plovnog puta. U zoni stuba mosta S15, uz desnu obalu rijeke Save, bit će postavljena barža sa unutrašnje strane stuba (ka plovnom putu), koja neće predstavljati smetnju za plovidbu.

Za vrijeme obavljanja radova bit će omogućena jednosmjerna plovidba brodova i sastava, a prednost pri prolasku kroz sektor izvođenja radova će imati plovila koja plove nizvodno.

Za brodske sastave dozvoljena je plovidba sa jednim potiskivanim – tegljenim objektom. Zabranjuje se noćna plovidba i plovidba u uslovima smanjene vidljivosti. Svaki prolazak kroz navedeni sektor pravovremeno najaviti na VHF 16. kanalu. Upozoravaju se učesnici u plovidbi da kroz navedenu dionicu plove smanjenom brzinom i sa povećanim oprezom, te da oblik i gaz sastava prilagode uslovima u plovnom putu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here