Produžen javni poziv nezaposlenim mladim osobama i ženama do kraja ovog mjeseca

Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije virusa COVID-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja

38

Nezaposlene osobe, prijavljene na biroima za zapošljavanje u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, mogu se prijaviti za podršku privatne agencije za zapošljavanje Kolektiv (MojPosao.ba) u okviru projekta Svjetske banke uz podršku Ambasade Švedske.

Nezaposlene osobe dobit će podršku u vidu pomoći u traženju posla, uključujući savjetovanje i spajanje sa poslodavcem sa ciljem zapošljavanja, edukaciju za traženje posla, uključujući pripremu biografije i pripremu za intervju za posao,  „soft“ vještine kao što su komunikacijske vještine, timski rad; upoznavanje sa pravima i odgovornosti radnika, buku za ponuđeni posao te podršku u otklanjanju prepreka za pronalaženje posla kao što su prijevoz, briga o djeci i sl.

U skladu sa ciljanim grupama projekta, podrškom projekta bit će obuhvaćene osobe prijavljene na birou za zapošljavanje u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom ili Hercegovačko-neretvanskom kantonu i dugoročno nezaposleni (12 mjeseci i duže) mladi od 18 do 29 godina ili žene bez obzira na dob, bez univerzitetskog obrazovanja, mladi od 18 do 29 godina ili žene bez obzira na dob koji su ostali bez posla tokom pandemije virusa COVID-19, svih nivoa obrazovanja.

Bez univerzitetskog obrazovanja znači da osobe imaju završenu najviše srednju školu ili postsekundarno obrazovanje, što uključuje i majstorske ispite. Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije virusa COVID-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja. Ovaj poziv ostaje otvoren do 31.08.2020. Poziv može biti produžen ili ponovljen ukoliko se ukaže potreba u skladu sa projektom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here