Otvoren Javni poziv za realizaciju projekta Banja Luka – pametni grad

U banjalučkoj Gradskoj upravi predstavljen Javni poziv za realizaciju projekta koji zajednički realiziraju Grad Banja Luka i Razvojni program UN (UNDP)

107

Predstavnicima informatičkih kompanija i resornih institucija, u banjalučkoj Gradskoj upravi predstavljen je Javni poziv za realizaciju projekta Pametni grad, koji zajednički realiziraju Grad Banja Luka i Razvojni program UN (UNDP).

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je namjera  sastanka bila da se motiviraju kompanije iz oblasti informacionih tehnologija, nevladne organizacije, udruženja građana, akademska zajednica i grupe građana, kako bi se prijavili na Javni poziv koji je otvoren do 26. juna.

“Razvoj koncepta pametnog grada jedan od četiri fokusa razvoja Banjaluke u narednom desetogodišnjem periodu, a podrazumijeva modernizaciju, digitalizaciju i informatičke usluge u svim sferama života. Vrlo je širok pojam, primjenjiv u skoro svakoj sferi života“,  naglasio je Radojičić.

Kako je naveo, na konkurs se mogu dostaviti sve ideje u vezi sa rješenjima u oblasti saobraćaja, komunalnih poslova, energetske efikasnosti, elektronskog vršenja usluga u administraciji, javnog prevoza i drugih.

Planirano je da u julu bude selekcija najboljih rješenja te da se uđe u implementaciju ovog projekta, ukupne vrijednosti oko 260.000 KM.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here