Mutvak – vaš dom u prirodi

Ako već dugo razmišljate o odlasku iz grada i gužve, onda je Mutvak prava prilika da ispunite svoju želju i ostvarite svoje snove

1253

Bijeg od stvarnosti u prirodu nikad nije zvučao bolje! Ako već dugo razmišljate o odlasku iz grada i gužve koji nosi sa sobom put do mnogobrojnih, prelijepih i neistraženih krajolika koje ste usput posjetili, vidjeli na razglednici ili fotografiji nečijeg putovanja ili možda u njemu proveli najljepše dane svog djetinjstva, onda je Mutvak prava prilika da ispunite svoju želju i ostvarite svoje snove.

Svjesni težnje čovjeka prema prirodi, kao jedne od potreba koje čine ljudski život, jer je veza između prirode i čovjeka doista neraskidiva. Zato, ističemo  posebnost kućica smještenih u samom srcu prirodnog okruženja, koje ima bitnu ulogu za mentalno i fizičko zdravlje čovjeka.

U skladu s tim, brza izgradnja kućica sačinjenih od prirodnih materijala čiji dizajn potpisuje arhitektonski ured Studio Zidovi u potpunosti karakterizira i na najljepši način opisuje povezanost čovjeka sa prirodom.

Na osnovu istraživanja koje je prethodilo izradi dizajna, iz Studija Zidovi naglašavaju  da su nastojali zadovoljiti minimalne potrebe korisnika za prostorom, ali i ponuditi značajnije prostorne kapacitete onima kojima su potrebni. Kućice su tipske, od minimalnih sadržaja jednoćelijskog studio prostora pa sve do onih koje imaju dvije odvojene spavaće sobe uz zajedničke prostorije komotnog dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije.

Ono u čemu se posebno ogleda interijer kućica može se istaknuti kroz prostorije koje odišu specifičnom ugodnošću, harmonijom, ispunjenošću prirodnim osvjetljenjem, ali i potrebnom toplinom koja  doprinosi cjelokupnom dojmu.

Prilikom izrade dizajna, korištene su minimalne forme, uključujući prirodne materijale, poput drveta, koji dominira interijerom. Velika staklena ploha omogućava otvorene vidike prema prirodi i povezivanju čovjeka sa okruženjem. Zahvaljujući postojanosti otvorene terase, omogućen je i direktan kontakt.  Za one kojima je pored navedenih karakteristika, potreban i pogled ka nebu, tu su krovni prozori, namjenski smješteni u spavaćim sobama, da bi prije nego utone u najljepši san, pogled bio usmjeren ka zvjezdanom, a jutro ispunjeno pogledom prema čistom i vedrom nebu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here