Upozorenje iz USK: “Hrvatske šume“ kradu drvo u BiH!

Premijer USK Mustafa Ružnić upozorio nadležne bh. institucije da "Hrvatske šume" vrše šumsku sječu na teritoriji BiH, na široj lokaciji bivšeg vojnog aerodroma Željava

46

Povodom šumske sječe koju “Hrvatske šume“ Zagreb vrše uz državnu granicu sa Bosnom i Hercegovinom, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić obavijestio je OHR, te Predsjedništvo i Vijeće ministara BiH, da se “spomi radovi dijelom izvode i na teritoriji naše države, na široj lokaciji bivšeg vojnog aerodroma Željava“.

“Radovi se izvode samoinicijativno i nenajavljeno, pa je posebno zabrinjavajući izostanak bilo kakve reakcije Granične policije BiH. Tražimo od Vas da u okviru svojih ustavnih i zakonskih ovlaštenja i nadležnosti poduzmete sve mjere zaštite teritorijalnog integriteta i državne imovine. Cilj nam je izbjeći bilo kakav incident na međudržavnoj granici, odnosno privođenje stranih osoba koje pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK za vrijeme trajanja ovih spornih aktivnosti zateknu na teritoriji Bosne i Hercegovine”, upozorio je u svom dopisu Ružnić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here