Propisano radno vrijeme trgovinskih i ugostiteljskih objekata u RS do 25. maja

Do 25. maja ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja

115

Štab za vanredne situacije RS s ciljem prevencije širenja koronavirusa na prostoru manjeg bh. entiteta donio je Zaključak o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti u smislu propisivanja mjera koje se odnose na rad subjekata u oblasti trgovine i ugostiteljstva.

U Zaključku koji je donesen navedeno je da se do 25. maja ove godine zabranjuje rad bazenima, „wellness“ i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj. Zaključkom je navedeno da se ograničava rad do 25. maja u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog sata za trgovine na veliko, trgovine na malo prehrambenom i neprehrambenom robom, subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, subjektima koji vrše dostavu hrane ako su registrovani za obavljanje te djelatnosti, benzinskim pumpama i plinskim pumpnim stanicama za dio pumpe i stanice u kojem je smješten prodajni i ugostiteljski objekat, a bez vremenskog ograničavanja rada kad je u pitanju prodaja goriva, drugih naftnih derivata i plina.

Navedenim Zaključkom ograničava se rad do 25. maja za tržnice na veliko i na malo (pijace) u periodu od 07:00 do 15:00 sati, te rad za stočne pijace u periodu od 06:00 do 13:00 sati.

Do 25. maja ugostitelji koji posluju u ugostiteljskom objektu za smještaj mogu bez vremenskog ograničenja pružati usluge smještaja, kao i usluge ishrane i pića gostima i trećim licima u vremenskom periodu koji ne narušava trajanje policijskog sata.

Svi subjekti su dužni organizirati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske” za sprečavanje pojave i širenja koronavirusa na radnom mjestu (https://phi.rs.ba/index.php?view=clanak&id=974), kao i samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here