Ipak će se vrtiti: Premijer Španije najavio nastavak nogometnog prvenstva

Ja više pratim košarku nego nogomet, ali nadam se da će se uskoro nastaviti nogometna takmičenja, izjavio je Pedro Sanchez

21

Španski premijer Pedro Sanchez izjavio je kako se nada da će se uskoro nastaviti tamošnje nogometno prvenstvo, te da će o tome odlučiti Nogometni savez i vodstvo La Lige.

“Ja više pratim košarku nego nogomet, ali nadam se da će se uskoro nastaviti nogometna takmičenja. Kada će to biti, o tome će odlučiti Nogometni savez i vodstvo La Lige. No, mislim da ćemo zasad nogomet moći gledati samo putem tv ekrana, a za odlazak na stadione morat ćemo još pričekati”, izjavio je premijer Sanchez.

Špansko nogometno prvenstvo zaustavljeno je 13. marta zbog koronavirusa, a vodstvo La Lige nada se nastavku natjecanja sredinom juna.

Španija je među zemljama koje su najteže pogođene pandemijom koronavirusa, a nakon što se popravila epidemiološka situacija Vlada je počela ublažavati restrikcije. Građani su bili u karantinu od 14. marta i u subotu, 2. maja, nakon 50 dana, život se vratio na ulice Španije jer je Vlada dopustila stanovnicima izlazak iz stanova na sat vremena kako bi se individualno bavili sportom ili šetali.

Španija ima više od 216.000 zaraženih koronavirusom, a 25.100 ljudi je preminulo. Više umrlih imaju samo SAD, Italija i Velika Britanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here