Hrvatska mora vratiti tri milijarde kuna EU poticaja za poljoprivredu

Kontrola iz Brisela utvrdila je da je u Hrvatskoj namjenski utrošeno samo dva posto poticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu

48
Hrvatska mora vratiti Evropskoj uniji tri milijarde kuna poticaja za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, jer je utvrđeno da je samo dva posto tih poticaja utrošeno namjenski, tvrde hrvatski mediji, pozivajući se na izjavu Antuna Vrakića,  člana predsjedništva Hrvatske poljoprivredne komore.

“Seljak ne treba ništa drugo osim mogućnosti da plasira svoj proizvod i da ga naplati, ali naša politika ide u krivom smjeru, nisu to ni lijeve ni desne opcije, nego interesne skupine koje plaćaju razni lobiji.

Mi smo država apsurda. Narod nije ni glup ni pokvaren, 90 posto ljudi je pošteno, ali dižu se poticaji na sve strane, na puste njive na kojima niko ništa ne proizvodi. Kontrola iz Brisela utvrdila je da je samo dva posto poticaja isplaćenih za ekološku poljoprivredu opravdano, a čak 98 posto je lažno! I sad traže da se taj novac vrati i to za tri godine unatrag. Govorimo o milijardu kuna po godini. Vrti se prijedlog da taj povrat snosimo solidarno, da vraćamo svi jednako. Ne dolazi u obzir da to solidarno vraćamo! Zašto?”, kazao je Vrakić.

On je dodao da je Komora početkom krize izazvane pandemijom korona virusa tražila od Ministarstva poljoprivrede da se utvrdi stvarno stanje proizvodnje, popišu zalihe i da utvrdi  koju poljoprivrednu proizvodnju treba povećati. ali da još nema nikakvog odgovora.

“Na kraju će narod stradati. Kako smo nekada imali ratne, sada ćemo imati koronaprofitere”, zaključio je Vrakić

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here