DONACIJA ZAŠTITNE OPREME UIO

UIO je u vanrednoj situaciji uzrokovanoj Covid 19 organizovala portpuno nesmetano odvijanje svih poslovnih procesa.

43
PDV

Carinska služba Bosne i Hercegovine, koja je u sastavu Uprave za indirektno oporezivanje, kao i ostali službenici UIO, koji su zbog prirode svog posla u svakonevnom kontaktu sa strankama, nalaze se među licima koja su u BiH najviše izložena mogućnosti zaraze virusom COVID 19.

UIO je u vanrednoj situaciji uzrokovanoj Covid 19 organizovala portpuno nesmetano odvijanje svih poslovnih procesa. Osiguran je rad pojedinih carinskih ispostava 24 sata, te dežurstvo u ostalim ispostavama u slučaju da se javi hitna potreba carinjenja određenih roba nakon 20 časova, kada završava redovno radno vrijeme ispostava. U carinskim postupcima dan je prioritet pošiljkama sa zaštitnom opremom i medicinskom pomoći.

Kako se trenutna vanredna situacija ne bi iskoristila za pokušaj nezakonitih postupanja, službenici UIO su konstantno na terenu, provodeći redovne kontrole primjene propisa iz oblasdti indirektnih poreza, te vrše sprečavanje krijumčarenja i prodaje određene akcizne robe na crnom tržištu.

Zbog izuzetno važne uloge svih službenika UIO, od čijeg nesmetanog rada ovisi ukupna fiskalna stabilnost Bosne i Hercegovine, Uprava konstatno preduzima sve moguće mjere u cilju nabavke neophodne opreme za zaštitu svih službenika ove institucije. Pored redovnih nabavki, Uprava svakako mora izraziti zahvalnost i svim donatorima koji su prethodnih dana uručili opremu koja je od velike pomoći da službenici UIO mogu redovno obavljati svoje zadatke. Tako je do sada Upravi donirana i dostavljena odeđena oprema, a dio opreme je u procesu dostavljanja:

  • 3.000 komada jednokratnih maski (Udruženje POMOZI-BA)
  • 2.000 komada višekratnih maski (SANA LINEA Kozarska Dubica)
  • 2.000 komada jednokratnih maski (Ambasada NR Kine u BiH)
  • 300  komada zaštitnih vizir maski (INOVACIONI CENTAR BANJA LUKA)
  • 70 komada zaštitnih vizir maski (PRIRODNO MATEMATIČKI FAKULTET UNIVERZITETA U BANJOJ LUCI)

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here