Apel za mjere pomoći trgovini, turizmu i ugostiteljstvu u TK

S ciljem iznalaženja rješenja predloženo je organizovanje sastanka kojem bi prisutvovali predstavnici Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaja na čelu sa Edinom Buševcem ministrom i predstavnici Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla.

59

Članovi Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla održali su telefonsku sjednicu Odbora.

U skladu sa novonastalom situacijom izazvanom pandemijom corona virus (COVID-19), članovi Odbora ovog komorskog Udruženja smatraju potrebnim i korisnim pronaći mjere kojima bi se olakšalo poslovanje u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva.

S tim u vezi, predloženo je organizovanje sastanka kojem bi prisutvovali predstavnici Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaja na čelu sa Edinom Buševcem ministrom i predstavnici Odbora Udruženja za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo Kantonalne privredne komore Tuzla. Naravno, stvorivši sve potrebne uslove da se u potpunosti provedu sve mjere zaštite koje su propisane Naredbom Kantonalnog štaba Civilne zaštite.

Tema razgovora za pomenuti sastanak bi bila: Podrška Vlade TK putem nadležnog ministarstva navedenim privrednim gradama (trgovini, turizmu i ugostiteljstvu) u vanrednim okolnostima.

Za očekivati je i da će odluke donesene na nivou Federacije Bosne i Hercegovine tretirati navedene djelatnosti te da će u mnogome olakšati nastojanje Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva da donesu mjere koje će biti usmjerene održavanju poslovanja  i očuvanju radnih mjesta u djelatnostima trgovine, turizma i ugostiteljstva, na području Tuzlanskog kantona. Podnesena je inicijativa za održavanje sastanka i prema ostvarenim kontaktima i informacijama iz Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona, za očekivati je da će do sastanka doći već u početku naredne sedmice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here