Za 15 dana u KS 608 nezaposlenih

Na spiskovima Službe za zapošljavanje KS od 18. marta 2020. godine do danas prijavljeno novih 608 osoba.

27

On je istakao da je na spiskovima Službe za zapošljavanje KS od 18. marta 2020. godine do danas prijavljeno novih 608 osoba. Povećanje registriranih je posljedica opće situacije, dok se 66 osoba prijavilo u zadnjih 24 sata.

„Ovo jeste pitanje ekonomskih i drugih mjera koje treba poduzeti s ciljem očuvanja radnih mjesta u privredi, a što je u fokusu Vlade KS. Razgovaramo sa Koordinacionim tijelom za privredu, sa sindikatima, sa načelnicima općina i gradonačelnikom. Želimo na ovo pitanje odgovoriti na zaokružen način, u uskoj koordinaciji“, naglasio je premijer Nenadić.

Dodao je kako se prati i sve ono što radi Federacija Bosne i Hercegovine, odnosno njihov najavljeni  paket mjera koji će poduzeti, a od čega će u dobroj mjeri zavisiti i ono što će moći uraditi Kanton Sarajevo.

„Prema najavama federalnog premijera, do kraja ove sedmice bit će završen paket mjera za čitavo područje Federacije . Mi ćemo na taj osnovni paket mjera spremno odgovoriti sa dodatnim mjerama zajedno sa općinama u KS“, najavio je premijer Nenadić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here