Sparkasse Bank podržala projekat Ambasadora olimpijskih planina

Dan skijanja za mališane koji se po prvi put susreću sa ovim sportom

26
Sparkasse

Prepoznavši značaj sportskih dječijih aktivnosti i promoviranje skijanja kao najatraktivnijeg zimskog sporta, Sparkasse Bank dd BiH je odlučila podržati projekat pod nazivom „Socijalni ponedjeljak“ u organizaciji Ambasadora olimpijskih planina.

Lokalna zajednica

Banka kontinuirano radi na promociji zdravog i aktivnog života, te pruža podršku lokalnoj zajednici u vidu projekata koji promoviraju upravo ove vrijednosti. Jedan od takvih je i „Socijalni ponedjeljak“, projekat namijenjen djeci koja iz finansijskih razloga do sada nisu imala priliku uživati u skijanju, niti se upoznati sa ovim sportom.

Volonteri okupljeni u organizaciji pod nazivom „Ambasadori olimpijskih planina“ u saradnji sa partnerom „Antistres terapija kod Fude“ svakog ponedjeljka u toku ski sezone organizuju besplatno skijanje za djecu uzrasta od šest do petnaest godina iz spomenute kategorije.

„Socijalni ponedjeljak nastao je predanim radom i inspiracijom naših ambasadorica i ambasadora, koji su doprinijeli projektu na različite načine. Cilj projekta je povećati broj budućih skijaša na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici te podići svijest kod naših sugrađana o zagađenju zraka. Upoznavanje djece sa skijanjem u ranoj dobi omogućuje im pristup ovom zdravom zimskom sportu tokom cijelog života a djeca ujedno borave na čistom i zdravom planinskom zraku.  Zahvaljujući našem partneru, kao i našim prijateljima i sponzorima, učenicima je obezbijeđena oprema za skijanje, prijevoz i ski karte.“ izjavio je Alen Glavinić jedan od ambasadora.

Odgovorno poslovanje

Podrška ovom projektu dio je kulture društveno odgovornog poslovanja kojom Sparkasse Bank dd BiH doprinosi i pokazuje svoju privrženost  široj zajednici, doprinoseći tako razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u Bosni i Hercegovini.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here