UPFBiH i Razvojna banka FBiH će zajedničkim projektima razvijati privredu FBiH

Predsjednik UPFBiH Adnan Smailbegović naglasio je problem nedostatka kvalificirane radne snage na bh. tržištu i potrebu da se jačanjem konkurentnosti privrede

147
Poslodavci

Predsjednik i direktor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Smailbegović i Mladen Pandurević razgovarali su sa članovima Uprave Razvojne banke FBiH, v.d. predsjednikom Uprave Semirom Fejzićem, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Daliborom  Milinovićem i Borislavom Trlinom, direktorom Sektora za istraživanje i razvoj o zajedničkom radu na realizaciji projekata Razvojne banke FBiH usmjerenih na podršku razvoju privrede FBiH.

„Razvojna banka FBiH je institucija koja raspolaže javnim novcem, a Udruženje poslodavaca FBiH predstavlja poslodavce, one koji stvaraju novu vrijednost i zarađuju taj javni novac. To je jedan od razloga zbog kojeg želimo blisko sarađivati sa UPFBiH, zajednički razvijati projekte i jačati konkurentnost privrede FBiH“, istaknuo je Fejzić.

Predsjednik UPFBiH Adnan Smailbegović naglasio je problem nedostatka kvalificirane radne snage na bh. tržištu i potrebu da se jačanjem konkurentnosti privrede, što je moguće kroz projekte nabavke novih tehnologija, između ostalog, ojača privreda i privrednici.

„Razvojnu banku FBiH vidimo kao veoma bitan faktor u smislu provedbe ovakvih i sličnih projekata, kroz plasman povoljnih kreditnih sredstava, uz pojednostavljenje procedura i kontinuiranu mogućnost pristupa sredstvima za kompanije da, naravno uz podršku Vlade FBiH i resornih ministarstava realiziramo projekte koji će pomoći našim kompanijama u jačanju njihove konkurentnosti“, naglasio je Smailbegović.

U tom smislu dogovoreno je kreiranje novih kreditnih linija u saradnji sa Vladom FBiH i resornim ministarstvima, koje bi se realizirale putem Razvojne banke FBiH. Također će se zajednički raditi na jačanju pozicije Razvojne banke FBiH na bankarskom tržištu FBiH.

Članovi Uprave Razvojne banke FBiH predstavili su najnovije proizvode kreirane za potrebe kompanija izvoznika, mala i srednja preduzeća u segmentu kratkoročnog i dugoročnog finansiranje tekućih sredstava, kreditiranja stalnih sredstava, ali i finansiranje mikrobiznisa, finansiranje poljoprivredne proizvodnje te održavanje zapošljavanja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here