Live cooking show powered by dm, sutra u Mercatoru Ložionička

Od 13 do 16 sati degustacija, druženje i savjeti za pripremu zdravih jela

50
dm

Radionica zdravog kuhanja uz upotrebu dmBio namirnica – live cooking show powered by dm, održat će se sutra u tržnom centru Mercator Ložionička, u periodu od 13 do 16 sati. Osim degustacije zdravih i ukusnih jela koja će biti pripremljena na licu mjesta, svi posjetioci će, od kuhara Almira Mukače, imati priliku dobiti savjete i o zdravoj ishrani.

Dobre reakcije

„Pripremat ćemo supu od pečenog karfiola, palačinke od bademovog i kokosovog brašna sa preljevom od jabuka i javorovog sirupa,  keksiće sa rižinim brašnom i kikiriki puterom te mliječnu čokoladu od riže. Sva ova jela nastaju od bio sastojaka, a svi koji ih probaju iznenade se koliko su ukusna“, kazao je Almir Mukača, kojem će ove subote u pomoć priskočiti poznati pjevač Amel Ćurić.

Dosadašnje radionice zdravog kuhanja održane u Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli naišle su na veliko oduševljenje. Sva pripremljena jela su u rekordnom vremenu „nestajala sa tanjira“, a posjetioci su pomno pratili proces pripreme jela kako bi kod kuće mogli da naprave isto.

Mali trikovi

„Dosadašnje tri radionice su protekle u fenomenalnoj atmosferi. Posjetioci su se najviše oduševili malim trikovima – zdravim alternativama, poput agava sirupa koji odlično mijenja šećer uz koji je obrok i više nego ukusan a istovremeno mnogo zdraviji. Oduševilo me to, što su, pored recepata za jela koja smo na licu mjesta pripremali, tražili i druge savjete, raspitivali se o namirnicama i njihovom kombinovanju“, zaključio je Mukača.

Za pripremu zdravih jela kod kuće definitivno će pomoći recepti i savjetnik o balansiranoj ishrani sa savjetima nutricionista, kojeg će svako ko posjeti radionicu dobiti na poklon.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here