Sportsku 2019. pamtit ćemo po…: Federer najplaćeniji, Nadal najbolji u 2019. godini

U 2019. godini nije bilo Olimpijskih igara, ni velikih fudbalskih događaja poput Svjetskog prvenstva ili Eura, ali to ne znači da 2019. nije bila bogata spektakularnim sportskim dešavanjima. Izdvojili smo ona koja su privukla najviše pažnje.

75
Federer

Završni turnir 2018/ 2019. teniske sezone, na kojem su nastupila osmorica najboljih igrača u 2019. godini, završen je u londonskoj O2 Areni pobjedom grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa nad Austrijancem Dominicom Thiemom u finalnom meču. Dvadesetjednogodišnji teniser došao je do najvećeg naslova u karijeri u svom prvom nastupu na ATP finalima. Prema ukupnom poretku na ATP listi je Rafael Nadal sa 9.985 bodova, uprkos tome što nije uspio

proći grupnu fazu na posljednjem turniru sezone. Na drugom mjestu je Novak Đoković sa 9.145 bodova, koji nije uspio ući u završnicu turnira u Londonu, a Roger Federer je na trećem mjestu sa 6.590 bodova. Lista najplaćenijih tenisera izgleda nešto drugačije. Najplaćeniji teniser već 14. godinu zaredom je Federer koji je u 2019. godini uprihodio rekordnih 93 miliona dolara, skoro dvostruko više od Đokovića.

 

 

PREKOMaja Hadžić
IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here