Samsung u 2019. godini svijetu približio 5G mrežu isporukom više od 6,7 miliona Galaxy 5G uređaja

Korisnici su željni novog mobilnog iskustva, a Samsung namjerava da proširi svoju ponudu 5G uređaja, kako bi tehnologiju nove generacije ponudio još većem broju ljudi u 2020.

33
Samsung

Kompanija Samsung Electronics je u 2019. godini isporučila više od 6,7 miliona Galaxy 5G pametnih telefona širom svijeta, pružajući korisnicima mogućnost da iskuse brzinu i performanse nove generacije mreže. Od novembra prošle godine Samsung je imao 53,9 posto udjela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona, predvodeći industriju ponudom od čak pet Galaxy 5G uređaja – S10 5G, Note10 5G i Note10+ 5G, kao i nedavno lansirani A90 5G i Fold 5G.

Raznovrstan izbor

Korisnici jedva čekaju da iskuse 5G i veoma smo ponosni što možemo da im ponudimo raznovrstan izbor uređaja koji podržavaju ovu mrežu, rekao je TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Za nas će 2020. biti godina kada će u centru pažnje biti Galaxy 5G uređaji, jer ćemo uvesti 5G u još više kategorija uređaja.

Galaxy Tab S6 5G bit će dostupan u Koreji u prvom kvartalu ove godine, i to će ujedno biti prvi 5G tablet na svijetu, koji će uz snagu i performanse Galaxy Tab serije donijeti i nevjerovatnu brzinu. Svojim premium displejem, multimedijalnim kapacitetima, a sada i 5G tehnologijom, nudit će mogućnost prisustvovanja visokokvalitetnim videokonferencijama, kao i premium iskustvo gledanja sadržaja uživo, ili strimovanje online igara.

5G pametni telefoni činili su jedan posto globalne prodaje pametnih telefona u protekloj godini. Međutim, 2020. će biti godina njihovog proboja, uz predviđeni rast od 1.687 posto i ostvarivanje udjela od čak 18 posto svjetske prodaje pametnih telefona, rekao je Neil Shah, potpredsjednik odjeljenja za istraživanje u kompaniji Counterpoint Research.

Samsung je jedna od kompanija koje su usmjerile razvoj 5G tržišta u 2019. godini, sa rješenjima poput 3GPP standarda, poluprovodnika, mobilnih uređaja i kompletne mrežne opreme. Uz mnogobrojne mogućnosti razvoja 5G tehnologije, Samsung je u sjajnom položaju da tokom naredne decenije učvrsti svoju poziciju novim investicijama u  nadolazeće trendove.

Svakodnevni život

Skoro cijelu deceniju Samsung je radio na tome da 5G tehnologiju iz laboratorijskih uslova primjeni u svakodnevnom životu, kroz blisku saradnju sa operatorima, regulatornim grupama i vladinim agencijama. Kao vodeći saradnik industrijskih grupa kao što su 3GPP i O-RAN Alliance, Samsung je posvećen otvorenoj saradnji koja doprinosi ubrzanju razvoja 5G mreže i njenog dolaska do korisnika i kompanija. Tokom prethodne godine, pored lansiranja širokog asortimana 5G uređaja, kompanija je ostvarila i nekoliko historijskih poduhvata poput obezbjeđivanja opreme za prvu komercijalnu 5G mrežu na svijetu u Koreji i ostvarivanja tijesne saradnje sa svjetskim partnerima na širenju 5G mreže, uz predstavljanje autentičnih 5G iskustava i mogućnosti.

U tekućoj godini, Samsung će predstavljanjem novih dostignuća koja će još više poboljšati brzinu, performanse i sigurnost Galaxy 5G uređaja nastaviti da predvodi 5G inovacije. U 2020. ova poboljšanja će još većem broju korisnika omogućiti pristup novim mobilnim iskustvima koja će promijeniti način na koji gledamo filmove, televiziju ili sport, igramo videoigre ili razgovaramo sa porodicom i prijateljima.

Za više informacija o Samsung Galaxy 5G uređajima posjetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com ili www.samsung.com/galaxy.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here