Poticaj maloj privredi: Potpisani ugovori sa 60 korisnika grant sredstava u 2019. godini, u vrijednosti većoj od milion KM

Ukupan iznos odobrenih sredstava iz ovog Programa veći je od milion KM.

65
Poticaji

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. godini sa 60 korisnikom, koji su ispunili uvjete javnog poziva i provedene procedure. Ukupan iznos odobrenih sredstava iz ovog Programa veći je od milion KM.

Dodatne izmjene

Ovom prilikom, ministar Bašić je svim aplikantima zaželio uspjeh te istakao uvjerenje da će uspjeti dokazati u narednom periodu da Komisija koja je odabrala aplikante sigurno nije pogriješila.

Dodao je da, s obzirom da ističe četverogodišnji program poticaja za malu privredu, naredni period je prilika da se načine dodatne izmjene i unapređenja pri kreiranju novog četvorogodišnjeg programa, te da se analizira prethodni period, procijeni dosadašnji učinak izdvajanja, a s ciljem pojačanog nadzora nad utroškom i precizniju procjenu učinka dodijeljenih sredstava.

Deset vrsta

Program je obuhvatao deset vrsta podrške: subvencioniranje kamata po preuzetim kreditima (devet odobrenih zahtjeva), unapređenje institucijske preduzetničke infrastrukture (šest), poticaj u primjeni tehničkih normi i standarda kvalitete (tri), unapređenje rada udruženja obrtnika (četiri), stari zanati – subvencija troškova nabavke osnovnog materijala i alata (sedam), poticaj novoosnovanim subjektima male privrede (sedam), poticaj razvoja ženskog preduzetništva (sedam), poticaj za unapređenje IT preduzetništva (osam), pružanje stručne i savjetodavne pomoći za subjekte male privrede (osam), te podrška razvoju kreativne industrije (dva).

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here