Zanimljiv program u okviru Find Your Spark događaja

Find Your SPARK održat će se u Mostaru, 14. septembra 2019. godine od 12 do 18 sati, a organizatori su pripremili zanimljiv edukativni, takmičarski i izložbeni program.

60

Zadnji, ali ne i manje bitan Find Your SPARK održat će se u Mostaru. Naprotiv, mostarski FYS će biti najveći ove godine i zato preporučujemo da rezervirate subotu, 14. septembra od 12 do 18 sati u svojim kalendarima i posjetite SPARK u Mostaru.

Gadget Show

“Šta će se to sve događati i koje gadgete ćete moći besplatno isprobati na Gadget Showu?Krenimo od gaming kategorije. Osim standardnih konzola svakog FYS događaja poput HTC Vive-a, XBox-a, PlayStation VR-a i Nintendo Switch-a, tu je Just Dance igra, na kojoj ćete moći pokazati svoje plesne sposobnosti. Ljubitelji prirode mogu pogledati kako ljepote Hercegovine izgledaju kroz VR naočale, a tu će biti još i Orqa FPV Goggles, ali i Culex hologram. Da, da, Star Wars hologram, ali u stvarnosti – u prostorijama SPARKa! Na medium.com smo naišli na fino sročen citat o virtualnoj realnosti: “Slika može govoriti hiljadu riječi, a video može pokazati 30 kadrova u sekundi… ali samo VR može nadići vrijeme i prostor da bi dao oblik dimenziji ljudske misli”, navodi se u saopćenju.

Vjerni partner na FYS događajima, kompanija SYNC iz Mostara će se i ove godine pobrinuti za kategorije pametnih uređaja i dronova. Google uređaji i aplikacije rade zajedno i olakšavaju svakodnevni život. Tu su zvučnici koji se aktiviraju glasom, Wi-Fi rješenje koje emitira snažan signal u vašem domu, napredne kamere koje mogu razlikovati ljude i stvari, i mnogi drugi pametni uređaji. Amazon pametni uređaji mogu svirati muziku, odgovarati na pitanja, čitati vijesti i audio knjige, upozoriti vas na vremenske prognoze, izvještavati o rezultatima utakmica i još mnogo toga. Bit će izloženi  i uređaji za pametne kuće Fibaro, DoorBird, Philips Hue i Nest, te sve najnovije DJI dronove.

Događaj je besplatan i namijenjen svima, no u ovoj kategoriji će posebno uživati djeca. Riječ je o edukacijskim robotima poput Abilix-a, mBot-a, STEMI-ja, Ollie-ja, Alphe, Nao-a, Lego i ostalih. Posebnu pažnju će plijeniti robotski pas Aibo. U kategoriji električnih vozila –  ima najviše novosti, te su tu: Greyp 2 bicikl, INMotion romobil, Xplorer Hoverboard, Tesla automobil te Toyota hibridi. Nisu samo za gledanje, nego i za vozanje! Na događaju učestvuje i ekipa s FSR-a, i to sa svojim najnovijim bolidom. Tu će biti i neizostavni 3D printeri.

Brain Gym & Tech Challenges

Prelazimo na edukativni dio događaja. Ove godine bit će održane dvije radionice/takmičenja i jedno predavanje.

 Radionica i takmičenje: robotika s mBotovima

Namijenjeno djeci od 8 do 15 godina. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi taskmičenje – utrka s robotićima. Nagrada za najbržeg takmičara: Makeblock edukacijski robotić. Prijave preko kontakt forme.

Radionica i takmičenje: startup poslovni model

Namijenjeno srednjoškolcima i studentima. Nije potrebno predznanje. Broj mjesta 15. Nakon radionice slijedi takmičenje- izrada najbolje poslovnog modela. Nagrada za najbolji poslovni model: laptop. Prijave preko kontakt forme.

 Predavanje: The Future of Remote Reality, Ivan Jelušić (Orqa)

Namijenjeno svima zainteresiranima za virtualnu stvarnost. Broj mjesta 20. Prijave preko kontakt forme.

Fun Zona

Fun Zona je najveći novitet ove godine. Zamišljena je kao centralni dio događaja na kojem će biti  gosti velika imena influenserske zajednice iz naše regije.  Gosti će sa posjetiteljima na zabavan, opušten i razumljiv način podijeliti svoje priče, kreativnost i edukativni saržaj.

Ove godine bit će nagrađeni i posjetitelji – bit će dvije nagradne igre – jedna na događaju i jedna na društvenim mrežama. Pobjednici će osvojiti jako kul gadgete koje organizatori ne žele otkriti.

Događaj je besplatan zahvaljujući  sponzorima: NSoft, SYNC, Rolograf, Toyota, Nuić, Vitinka, Ožujsko, Nameks i Eurosan. Sve što trebate uraditi da biste učestvovali je popunjavanje kratke forme: http://bit.ly/2MJuqXv.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here