Samsung A50 – najbolji omjer cijene i kvaliteta

Atraktivni ekran ovog uređaja je tanak i zauzima skoro cijeli prednji dio, što današnji korisnici itekako cijene.

173
Samsung

Iako je Samsungova A serija mobitela prije tri godine postala premium, model Galaxy A50 donosi najviše premium karakteristika. Kućište je napravljeno od plastike, ali to pada u drugi plan, jer mobitel ima širokougaonu kameru, odličan čipset za ovu kategoriju, bateriju s 4.000 mAh i ekran kojim se rijetko koji model iz ovog cjenovnog razreda može pohvaliti. Tanak je i zauzima skoro cijeli prednji dio uređaja, što današnji korisnici itekako cijene.

Dobra ergonomija

Kućište izrađeno od plastike ima i svoje prednosti – mobitel neće tako lako pući pri padu, a završna obrada je tako dobro urađena da liči na staklo. Mali nedostatak je što će se na plastici prije vidjeti ogrebotine. Ergonomski je telefon dobro oblikovan, tipke su postavljene tako da je njima zgodno upravljati.

S lijeve strane je utor za dvije nano SIM kartice i microSD karticu, a s desne tipke za kontrolu glasnoće te tipka za uključivanje/isključivanje.

Super Amoled ekran je odličan i jedan je od glavnih aduta A50 jer izgledom podsjeća na ekrane iz serije 10, iako, naravno, ne nudi takve performanse, što je i razumljivo.

Samsung A50 je prvi je mobitel s novim čipsetom Exynosom 9610, koji donosi bolje performanse, osigurava sporije zagrijavanje uređaja te štedi bateriju.

Za grafiku je zadužen G72 MP3 s tri jezgre, koji dobro radi svoj posao, ako se na uređaju ne igrate. Ipak, manje zahtjevne igrice radit će dobro.

Što se razgovora tiče, A50 je korektan. Nema stereo zvučnik, odnosno mono zvučnik spada u prosjek, baš kao i 3,5 mm audioizlaz. Traženje i zadržavanje WI-FI i 3G ili 4G mreže je dobro. Autonomija baterije je izvrsna, jer je optimatizacija vrhunski napravljena, tako da bez problema možete gledati YouTube ili Netflix, bez bojazni da ćete ostati bez napajanja.

Ako A50 koristite za dopisivanje Viberom ili WhatsAppom te za surfanje, baterija će izdržati i do sedam sati.

Dnevno svjetlo

Može se reći da Samsung A50 i radi i izgleda poput modela iz serije 10. I količina memorije koju ovaj put donosi serija A znatno je povećana, iznosi 128 GM.

Kamera je solidna, koristi novi Sony IMX576 senzor, relativno mali  (1/2.78″) senzor sa 24,8 MP, veličine piksela od 0,9 mikrona. Fotografije napravljene na dnevnom svjetlu više su nego dobre, pod uvjetom da se previše ne zumira.

Cijena Samsunga A50 je nešto iznad 300 eura, što ga čini dobrim izborom za vrijednost u srednjoj klasi. Za taj novac, sigurno ćete dobiti najbolje – vizuelno dopadljiv mobitel s dobrim karakteristikama.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here