Susret bonitetno izvrsnih firmi ZHK sljedeće sedmice u Širokom Brijegu

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost privrednih subjekata, priopćili su organizatori susreta

65
Bonitet

Susret bonitetno izvrsnih kompanija s područja Zapadnohercegovačkog kantona održat će se 11. jula, u Hotelu Park u Širokom Brijegu.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost privrednih subjekata, priopćili su organizatori susreta.

Razvoj regije

Ovi subjekti su značajni za uspjeh i razvoj regije, a u BiH je oko 26 posto takvih od ukupnog broja aktivnih kompanija. Pored toga, takve firme  zapošljavaju 59 posto ukupno zaposlenih u BiH.

Susret organizira Bisnode – najveći pružatelj pametnih podataka i analitičkih podataka u Evropi. S oko 2.400 zaposlenih, Bisnode djeluje na 19 različitih tržišta, a bavi se izvorima podataka, sigurnošću i formatima, a specijalizirani su za rafiniranje velikih podataka u pametne podatke.

Predstavnicima firmi, među ostalim, obratit će se predsjednik Vlade ZHK Zdenko Ćosić, Dario Sesar uime Ministarstva privrede ovog kantona te direktor Ureda Vlade ZHK za evropske integracije Ivan Jurilj.

Uručenje certifikata

Bonitetno izvrsnim firmama bit će uručeni prigodni certifikati.

U ZHK bonitetno izvrsnih je 31,8 posto od ukupnog broja aktivnih firmi, a one kreiraju 87 posto prihoda i 89 posto dobiti kantona te zapošljavaju 78 posto od ukupnog broja zaposlenih u tom kantonu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here