Konaković i Forto s katarskim ambasadorom Al – Khaterom: Najavljeno investiranje u Kanton Sarajevo

Tokom sastanka je potcrtano kako će zakonodavna i izvršna vlast učiniti sve da poboljšaju ekonomsku saradnju između države Katar i Kantona Sarajevo

92
Kanton Sarajevo

Unapređenje dosadašnje saradnje, kao i mogućnosti investiranja u projekte, koje Kanton Sarajevo planira realizirati, bile su samo neke od teme o kojima su danas razgovarali predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković i premijer Vlade Edin Forto sa ambasadorom države Katar u BiH Sultanom Bil Ali Al – Khaterom.

Raspisivanje tendera

Ambasador Al – Khater je naglasio kako su njihovi privrednici posebno zainteresirani za ulaganje u Kanton Sarajevo.

Ovom prilikom, premijer Forto je najavio kako će uskoro biti raspisani tenderi za projekte u koje bi, ukoliko žele, potencijalni investitori mogli ulagati, jer je, po njegovim riječima, opredjeljenje ove vlade razvoj privatnog sektoru u sarajevskom Kantonu.

Značaj projekata

Tokom sastanka je potcrtano kako će zakonodavna i izvršna vlast učiniti sve da poboljšaju ekonomsku saradnju između države Katar i Kantona Sarajevo, kao i da će imati njihovu punu podršku za investiranje.

Predsjedavajući Konaković je istakao kako Kanton ima mnogo konkretnih ponuda i projekata, te da se nada kako će i ulagači iz Katara prepoznati vrijednost i značaj ovih projekta.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here