Primjena Sporazuma za korištenje penzionerskih kupona

Centrotrans će, kao i uvijek do sada, u potpunosti poštovati odluke nadležnih organa u Kantonu Sarajevo.

85
Centrotrans

Vlada Kantona Sarajevo, svojim zaključkom broj: 02-05-13232-37/19 od 29.03.2019. godine, obvezala je prijevoznike KJKP Gras Sarajevo i Centrotrans Sarajevo da, počev od 1. 5. 2019. godine, u potpunosti postupaju u skladu sa odredbama Privremenog uputstva o načinu utvrđivanja i definisanja tarifnog sistema u KS i Odluke o raspodjeli prihoda koji su ostvareni prodajom svih vrsta prijevoznih karata osim pojedinačnih karata, odnosno da obezbijede mogućnost da putnici sa kupljenom mjesečnom kartom mogu nesmetano koristiti prijevozne usluge jednog i drugog prijevoznika. To praktično znači da putnik sa kupljenom kartom kod jednog prijevoznika može koristiti usluge drugog prijevoznika.

Raspodjela prihoda

Zbog protivljenja KJKP Gras, do ostavljenog roka, samo je potpisan Sporazum o korištenju kupona za penzionere u svim vozilima javnog gradskog prijevoza. Isti obavezuje oba prijevoznika da primaju putnike neovisno od toga čiju mjesečnu kartu posjeduju. Odlukom o raspodjeli prihoda  definirano je koji iznos pripada jednom odnosno drugom prijevozniku.

Imajući u vidu da Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raspolaže sa podacima svih penzionera koji posjeduju mjesečnu kartu i koriste usluge javnog prijevoza, ono se obvezalo da će ostvareni prihod i pravo na subvencije doznačiti prijevoznicima na način kako je to definirano predmetnom odlukom.

Poštivanje odluke

U svom saopćenju Centrotrans ističe kako očekuju da se realizacija Zaključaka Vlade KS, koja se odnosi na učenike, studente, nezaposlene i sve druge korisnike mjesečnih karata, do 1. 6. 2019. godine u cijelosti počne implementirati.

Naglašavaju da će Centrotrans, kao i uvijek do sada, u potpunosti poštovati odluke nadležnih organa u Kantonu Sarajevo.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here