Centralni događaj energetskog sektora u BiH od 16. do 18. aprila u Neumu

Vodeća tema petog Energetskog samita bit će tranzicija energetskog sektora u BiH

212
Energetski forum

Centralni događaj energetskog sektora u BiH, Energetski samit, po peti put bit će održan u Neumu od 16. do 18. aprila 2019.

Uspješna tranzicija

Vodeća tema petog Energetskog samita bit će tranzicija energetskog sektora u BiH. Predstavnici institucija vlasti, međunarodnih organizacija, potencijalni investitori i eksperti, diskutovat će o temama ključnim za razvoj energetskog sektora u BiH: reformi sistema poticaja za obnovljive izvore energije, potencijalu biomase, tržištu električne energije, energetskoj efikasnosti, perspektivi gasnog sektora, te ulozi medija i javnosti u ostvarivanju uspješne tranzicije energetskog sektora. Kao i prethodnih godina, glavni razultat konferencije bit će ekspertske preporuke koje će dati smjernice predstavnicima vlasti za kreiranje progresivne politike u energetskom sektoru.

Otvaranje i cjelokupan program prvog dana konferencije javnost će moći pratiti u živom prijenosu na zvaničnoj web stranici događaja – energetskisamit.ba putem USAID YouTube kanala.

Ko su organizatori

Organizatori petog Energetskog samita su USAID projekat Investiranje u sektor energije (EIA), Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz projekte „Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH“ i „Poticanje energetske efikasnosti u BiH“ i Britanska ambasada Sarajevo uz pokroviteljstvo Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u FBiH i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here