Starbucks dolazi u Srbiju, a možda i u Hrvatsku

Dolazak Starbucksa u Srbiju potvrđen je još u novembra, ali što se tiče našeg zastupništva u Hrvatskoj u ovom trenutku ne možemo komentarisat

89
Starbucks

U poslovnim krugovima posljednjih su se dana pojavile neslužbene informacije da Starbucks, jedan od najpopularnijih svjetskih lanaca kafeterija, dolazi u Hrvatsku. Tačnije, u zagrebački shopping Centar Cvjetni na Cvjetnom trgu koji je austrijska firma Supernova 2017. preuzela od poduzetnika Tomislava Horvatinčića, piše Jutarnji list.

Ranije je potvrđeno da će na proljeće ove godine Starbucks otvoriti svoju prvu kafeteriju i u Beogradu.

Zeleni logotip

Iako je Horvatinčić, odnosno njegova kompanija Hoto centar prodala kompleks u centru grada Austrijancima, on je na toj lokaciji zadržao podzemne garaže, a ostao je i kao zakupac prostora na tri etaže gdje je smjestio svoj restoran My Way, otvoren 2016.

U taj bi se prostor, kako se nagađa, uselio coffee lanac iz Sijetla, poznat po bijelim šoljicama sa zelenim logotipom sirene, i tamo otvorio svoj prvi hrvatski kafić jer, kako je potvrdila Blažena Lokin, portparolka Supernove, Horvatinčićev restoran početkom marta definitivno zatvara svoja vrata.

“U ovom trenutku nismo u mogućnosti ni potvrditi, a ni odbaciti mogućnost dolaska tog konkretnog ili nekog drugog zakupnika na spomenutu poziciju. Mogu vam službeno potvrditi da su Supernova Grupa i društvo Hoto Cvjetni raskinuli Ugovor o zakupu u svezi gastro jedinice My Way”, navela je Lokin.

Dodala je i da Supernova trenutno razgovara s nekoliko velikih stranih gastro brendova za bivši Horvatinčićev prostor, a i da je njihova želja u Hrvatsku “dovesti nešto što još kod nas nema, nešto drugačije”.

Potvrđen dolazak

Neslužbena vijest o dolasku Starbucksa u Hrvatsku počela je cirkulirati pošto je najavljeno da će svoja vrata otvoriti i u Srbiji. U beogradskom Rajićeva Shopping centru u ulici Kneza Mihaila, i to u prvoj polovini ove godine. Budući da je zastupnik Starbucksa u Srbiji kompanija AmRest, koja je otvorila oko 300 Starbucks kafeterija širom Evrope, Jutarnji je odlučio da tu informaciju provjeri i u zagrebačkoj ispostavi tog evropskog operatera restorana.

“Dolazak Starbucksa u Srbiju potvrđen je još u novembra, ali što se tiče našeg zastupništva u Hrvatskoj u ovom trenutku ne možemo komentarisati”, kazao je Krunoslav Stančić iz odjeljenja marketinga AmResta koji, inače, zastupa i američki fast-food lanac KFC.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here