Croatia osiguranju odobrena kupovina Central osiguranja i Testing centra

Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja izjavio je da ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo i na bosanskohercegovačkom tržištu.

487
Konkurencijsko vijeće BiH donijelo je rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija na tržištu pružanja usluga neživotnog osiguranja u Bosni i Hercegovini koja će nastati sticanjem kontrole privrednog subjekta Croatia osiguranje d.d. Zagreb, nad privrednim subjektom Central osiguranje d.d. Sarajevo, kupovinom većinskog dioničkog udjela.

Također, doneseno je rješenje kojim je odobrena koncentracija na tržištu usluga tehničkih pregleda vozila u Federaciji Bosne i Hercegovine, koja nastaje sticanjem kontrole privrednog subjekta Croatia osiguranje d.d., Zagreb, nad privrednim subjektom Testing centar d.o.o. Mostar, kupovinom većinskog udjela.

Ugovori za kupovinu Central osiguranja i Testing grupe potpisani su 29. juna. 2018. godine.

“Ovom akvizicijom Croatia osiguranje Grupa jača svoju poziciju regionalnog lidera preuzimajući prvenstvo i na bosanskohercegovačkom tržištu. Naše poslovanje dobiva još širu teritorijalnu pokrivenost prodajnim mjestima u cijeloj BIH, ali i najveću mrežu stanica za tehnički pregled te postaje lider u broju tehničkih pregleda, homologacija i ispitivanja vozila. Ukupan tržišni udio Croatia osiguranja u BIH će se gotovo udvostručiti, a sinergije s matičnim društvom donose odlične predispozicije za daljnji rast”, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Damir Vanđelić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here