KRUG ŽIVOTA, u ponudi Croatia osiguranja, jedinstven je proizvod na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o osigurateljnom proizvodu „iz linije“ životnih osiguranja kojim osiguravate svoju porodicu u slučaju da Vas više nema.

Karakteristike proizvoda

Osiguranje je doživotno, a trajanje uplate osiguranja se ugovara na određeni rok od 5 do 20 godina, s time da osigurana svota nije namjenski vezana. Minimalna pristupna dob osiguranika je 18 godina, maksimalna pristupna dob je 70 godina, dok je maksimalna dob po prestanku uplate premije osiguranja 75 godina.

Osigurane svote se kreću od 1.000 EUR do 10.000 EUR, uz uvjet da mjesečna premija ne može biti manja od 3 EUR. Otkup i kapitalizacija osiguranja mogući su nakon proteka tri godine.

Kome je proizvod namijenjen?

  • Onima koji u trenutku svog odlaska žele ostaviti članovima obitelji određenu svotu novca.
  • Odgovornim ljudima koji brinu o svojim najbližima.
  • Kupcima slabijih platežnih sposobnosti koji uz minimalna mjesečna ulaganja žele osigurati troškove pogreba bez opterećenja njihovih najbližih.
  • Klijentima s urbanih teritorija gdje su troškovi pogreba jako visoki.

Ova vrsta osiguranja ima visoku stopu rasta u zemljama našeg najbližeg okruženja kao što su Hrvatska, Italija i Slovenija.

Razlozi uvođenja KRUGA ŽIVOTA u Croatijinu ponudu su zahtjevi tržišta, potreba za sigurnošću ali i demografske promjene (starenje stanovništva), sve viši pogrebni troškovi i nemogućnost djece za brigu o roditeljima.

Proizvod je značajno pogodniji po visini isplate u slučaju smrti, od ostalih osiguranja života na tržištu, jer je utemeljen na aktuarskim načelima, za razliku od proizvoda posmrtne pripomoći koji su temeljeni na načelu solidarnosti.

Više informacija na www.crosig.ba.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here