Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma u terminu od 24. do 27. aprila 2018. godine održavaju se sajmovi: BIAM – 24. međunarodni sajam alatnih uređaja, alata sa temom SAPO – sajam podugovaranja i ZAVARIVANJE – 27. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Sajmovi će biti održani u paviljonima 8, 8a, 9 i 11a te na otvorenom izložbenom prostoru uz paviljone. Izlagat će 325 izlagača iz više od 30 zemalja.

Ova dva sajma prvenstveno su orijentirana na primarne i sekundarne privredne djelatnosti i kao takvi su idealna prilika za:

predstavljanje i promociju novih tehnologija i sistema iz područja alatnih uređaja i alata, strojeva za obradu raznih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite;

okupljanje struke, direktni kontakt ponude i potražnje, te povezivanje proizvođača, distributera, poduzetnika i investitora industrijskog sektora;

edukaciju, transfer tehnologije i stručno usavršavanje.

U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući da tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana.

Zanimanje za učešće na ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu i za više od 30 posto. Trend rasta se i dalje nastavlja, tako da ove godine sajam bilježi porast za više od 35 posto. Sajam je popraćen posebnim interesom poslovne i stručne publike, kako iz Hrvatske, tako i iz zemalja okruženja.

Sajmove prati i stručni program u okviru kojeg će se održati Konferencija KORMAT – međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu materijala. Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u saradnji s FSB katedrom za zavarene konstrukcije održat će seminar “Koordinatori zavarivanja”.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here