Peugeotov izložbeni prostor odjeven je u novi izgled sa još pročišćenijim i kultnim linijama, koji predstavlja upravo pravo mjesto za spomenute tri svjetske premijere. Svijetle zidove dodatno naglašavaju vizualni i svjetlosni dodaci. Plave LED diode i logotip s osvijetljenom pozadinom na stropu pobrinut će se da izložbeni prostor uočimo već iz daljine.

Posjetiocima je na 1320 kvadratnih metara površine na raspolaganju će biti pet različitih oblasti i lounge salon. Tu će biti predstavljene i tri svjetske premijere: novi Peugeot 508, novi Peugeot Rifter i izložbeni model Peugeot Rifter 4×4 Concept, a među njima i monumentalna figura Lava.

Novi Peugeot 508 se predstavlja s odlučnim i napetim dizajnerskim potezima. Njegov oblik limuzine/kupea sa pet vrata “fastback” je elegantan i suzdržan. Prednji dio je nastao po inspiraciji koncepta Peugeot Instinct s vertikalno raspoređenim opalnim LED diodama. Zadnji dio brzo prepoznajemo po trodimenzionalnim svjetlima s LED diodama oštrog pogleda, koja povezuje ukrasna letvica u svjetlećoj crnoj boji. Bočna vrata bez okvira dodatno produbljuju njegove karakterne poteze kupea, dok prtljažna vrata omogućavaju jednostavan pristup prtljažniku. Unutrašnjost je apsolutno spektakularna zbog armaturne ploče preuzete od konceptnog vozila Exalt. Vozačevo mjesto Peugeot i-Cockpit® obuhvata kompaktan volan sa dva sportsko prikraćena dijela, 10-inčni ekran na dodir HD s kapacitativnom tehnologijom ispod kojeg se pruža sedam klavirskih dirki i instrument tablu u visini očiju formata 12,3″. Na ekranu postoji mogućnost podešavanja jednog od ambijenata unutrašnjosti Boost i Relax. Vozač može odabrati svoj idealan način vožnje (Eco, Sport, Confort, Normal), koji mu svakodnevno nudi stimulativne i intuitivne užitke u vožnji. Vozilo je opremljeno tehnologijom posljednje generacije. 8-stepeni automatski mjenjač EAT8 se ugrađuje s većinom benzinskih motora Puretech 180, 225 KS i s dizelskim motorima BlueHDi 130, 160 i 180 KS. Upravljani ovjes (ovisno o izvedbi) i višetočkovna zadnja osovina pružaju idealnu sintezu između dinamičnosti, udobnosti i sigurnosti. Inovativni sistem za vidljivost prepoznaje noću živa bića na udaljenosti do 200 metara. Peugeot 508 postaje svjetski lider prodora marke na tržište vozila u višoj cjenovnoj klasi. O tome svjedoče materijali, presvlake Alcantara® ili napa koža i audio sistem Hi-Fi FOCAL®.

Peugeot Rifter uspješno spaja izdržljiv i elegantan stilski dizajn. Sa svojim avanturističkim duhom dobro se snalazi kako u gradskoj gužvi tako i u potpuno prirodnom okruženju. Opremljen je vozačevim mjestom Peugeot i-Cockpit® i obećava potpuno jedinstvene osjećaje u vožnji za svoj automobilski segment. Dostupan je u dvije dužine, sa 5 ili 7 sjedišta, čime spaja svestranost i modularnost.

Odlikuje se učinkovitim benzinskim motorima 1.2 Puretech 110 i 130 KS i dizelskim motorima 1.5 BlueHDi 75, 100 i 130 KS. Njegovi sistemi za pomoć u vožnji dolaze iz najnovije generacije. Dizajniran je na prilagođenoj konstrukcijskoj osnovi EMP2, zbog čega je prikladan za izvršavanje najzahtjevnijih zadataka.

Izložbeni model Peugeot Rifter 4×4 Concept namijenjen je istraživanju širih prostranstava. Opremljen je pogonom na sva četiri točka kojeg je dizajniralo poduzeće DANGEL, s posebnim gumama i 80 mm višim podvozjem, tako da uspješno savlađuje sve terene. Šator Overland, koji se otvara iznad krova, omogućava produžavanje istraživanja još mnogo sati nakon zalaska sunca.

Električni gorski bicikl Peugeot eM02 FS Powertube ima bateriju integriranu u okvir točka. Dostupan je u kombinaciji s vozilom Peugeot Rifter 4X4, tako da s njim možemo krenuti u istraživanje novih horizonata. Bicikl, koji predstavlja obilježje sljedeće generacije Peugeotovih e-bicikla, dizajniran je u dizajnerskom studiju Peugeot Design Lab.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here