Bosanskohercegovačka industrija soli i regionalni lider Solana d.d. Tuzla novi je sponzor Omladinskog košarkaškog kluba “Sloboda” iz Tuzle. Sponzorski ugovor za 2018. godinu potpisali su predsjednik UO Kluba, mr. sci. Aid Berbić i direktor kompanije Solana d.d. Tuzla, Bakir Smailagić.

“Čast nam je da je uspješan kolektiv kao što je Solana d.d. Tuzla prepoznao poslovnu priliku i prihvatio saradnju sa OKK Sloboda, te ga sa velikim zadovoljstvom predstavljamo kao našeg novog sponzora. Iskreno se nadamo da će saradnja između ova dva kolektiva, po kojima je Grad Tuzla prepoznatljiv, biti uspješna i dugoročna, te da će zajedno ostvariti mnogo dobrih rezultata kako na poslovnom, tako i na sportskom planu”, navodi se između ostalog u saopćenju OKK Sloboda.

Košarka se u Tuzli počela igrati po završetku Drugog svjetskog rata. Zaljubljenici u ovu, na ovom području novu sportsku igru, 1946. godine, između ostalih klubova kao sto su KK “Jedinstvo”, KK “Proleter”, KK “Rudar” iz Kreke, osnivaju i Košarkaški klub “Sloboda”. Najsvjetlije trenutke tuzlanska košarka doživljava krajem prošlog vijeka, a osnovni pokretač i nosilac te igre bio je Košarkaški klub “Sloboda – Dita”. Pod ovim imenom tuzlanska košarka je postala poznata ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već i šire. OKK “Sloboda” je u vrlo kratkom vremenu postala prepoznatljiva u čitavoj Bosni i Hercegovini, a i šire, kako po igračkoj kvaliteti, tako i po organizaciji, kao jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva u BiH, radu sa mladima, a pogotovu po široko poznatoj tuzlanskoj publici i dvorani “Mejdan”.

Solana d.d. Tuzla je jedna od najstarijih kompanija u Bosni i Hercegovini i naša najstarija prehrambena industrija. Proces proizvodnje soli se odvija po principu tzv. “zatvorenog kruga”, čime je postignuta apsolutna zaštita od mogućih vanjskih uticaja i onečišćenja. So se eksploatira iz izvora slane vode koji se posebnim slanovodom doprema direktno u fabriku, prerađuje i pakuje bez dodira ljudske ruke ili drugih vanjskih uticaja. Sa idelanim omjerom zdravih sastojaka, Tuzlanska so se nalazi u mnogim proizvodima domaćim i inozemnim, a njen najpoznatiji brand je pakovanje 1 kg. kao neizostavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini sa kojom je Solana neprikosnoveni lider na domaćem tržištu. Osim Tuzlanske soli tu su još i Dijetalna so, Tabletirana so, Nitritna so, kao i Industrijska varena nejodirana so, zatim, Do – do začini, i Destilovana voda. Solana d.d. Tuzla svoje proizvode izvozi u zemlje regije i EU.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here