Bord direktora Svjetske banke prihvatio je na zasjedanju u Vašingtonu finansiranje projekta restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, saopšteno je iz entitetskog Ministarstva saobraćaja i veza.

Odobreni kredit podrazumijeva iznos od 51,3 miliona eura, a sljedeći koraci vezani za ovaj projekat odnose se na procedure zaduživanja na nivou RS i BiH.

Restrukturisanje Željeznica RS predstavlja jedan od prioriteta Vlade kako bi se uspostavio sistem koji je samoodrživ, a koji je ujedno i efikasan i efektivan. S tim u vezi, aktivnosti koje su započete još u 2015. godini, uz tehničku pomoć Svjetske banke, intenzivirane su u prethodnom periodu.

Osnovni cilj ovog projekta je unapređenje operativne efikasnosti i postizanje finansijske održivosti ovog privrednog društva. 

Rezultati implementacije predloženih mjera i aktivnosti restrukturisanja treba da budu vidljivi kroz jačanje operativnih i finansijskih kapaciteta Željeznica, u smislu stabilizacije osnovnog poslovanja, ali i kroz uspostavljanje kvalitetnog željezničkog sistema u RS, koji ne zaostaje za najboljim praksama razvijenih zemalja.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here