oslobodjenje

Kada je prije godinu dana mašinski tehničar Mehmed Husaković, osmislio kompjutersku mašinu za rezanje metala, malo je ko vjerovao da će ona naći svoje mjesto u domaćoj metalnoj industriji, jer je u toku njene probne faze bio veći interes stranih kompanija nego naših.

Mehmed i njegov tim, napravili su bosansku CNC mašinu ili preciznije CNC rezačicu plazmi, koja je u rangu i cijenom i kvalitetom, sa poznatim svjetskim CNC mašinama. Dimenzije su 7,50 metara x 3,5 metara, težina mašine je oko pet tona. Mašina je urađena kvalitetno i može raditi 24 sata bez prestanka. Urađena je od vrhunskog materijala, cijenom i kvalitetom parira svjetskim mašinama i u rangu je vrhunskih brendiranih mašina ove vrste.

Na svečanom otvaranju ove firme pored domaćina prisustvovali su brojni politički, javni i društveni radnici, te ovdašnji privrednici koji su zaželjeli novoj firmi “Procassa”, njihovom menadžmentu i uposlenicima puno uspjeha u budućem radu. Sav asortiman proizvoda koji se obrađuju putem domaće CNC rezačice namjenjen je izvozu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here