mrkonjicgrad

Predsjednik Skupštine općine Mrkonjić Grad Milenko Milekić potpisao je sa tehničkim direktorom Fabrike obuće Bema Marinkom Umićevićem ugovor o dodjeli 100.000 KM bespovratnih sredstava za zapošljavanje 40 radnika u fabrici Bema u Mrkonjić Gradu.

Milekić je naveo da je riječ o podršci zapošljavanju koju Općina realizuje u okviru programa za podsticaj privrednog razvoja.

Bema će dobiti po 2.500 KM po zaposlenom. Nadam se da ćemo do kraja godine zaposliti oko 100 radnika u okviru programa za podsticaj razvoja privrede”, istaknuo je Milekić.

Umićević naglašava da se broj zaposlenih radnika u Fabrici Bema u Mrkonjić Gradu stalno povećava.

“Do sada je zaposleno 40 radnika, planiramo da do Nove godine zaposlimo još 30, a naredne godine još stotinu i time bi prva smjena bila kompletno zaokružena”, rekao je Umićević.

On je naveo da su ove godine u ovu fabriku uložili milion eura u mašine i opremu.

“Sanirali smo je i to je sad fabrika za primjer. Ovdje su plate veće nego u Banja Luci, prosjek je skoro 600 KM plus prevoz, topli obrok i doprinosi. Tržište imamo, a počeli smo da radimo i domaću obuću”, ističe Umićević.

Milekić je i sa Lukom Đurićem i Rankom Babićem potpisao ugovore o podsticaju njihovog samozapošljavanja, za šta će Općina izdvojiti 10.000 KM.

 

IZVORCapital.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here