Prvi sastanak zajedničke Stalne radne grupe (Standing Working Group) za razvoj privredne saradnje i unapređenje ekonomskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke održan je 08.11.2017. godine u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

Članovi Radne grupe razgovarali su o trenutnim izazovima u ekonomskoj saradnji i bilateralnoj saradnji u okviru Berlinskog procesa, te unapređenju iste.

Neke od tema sastanka bile su uvođenje stručnog obrazovanja u BiH i dobijanje dozvola za radnike koji idu na ugradnju/montažu proizvoda iz BiH, te problematika koja se tiče visokih troškova rada u BiH.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Ministarstva vanjske trgovinske i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Agencije za promociju stranih investicija u BiH, resornih entitetskih ministarstava, privrednih komora eniteta i Brčko distrikta BiH, predstavnici kompanija i poslodavaca, te višečlana delegacija iz SR Njemačke i Ambasade SR Njemačke u našoj zemlji.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here