Predstavljen Tarčin Forest Resort & SPA – MGallery by Sofitel

Trenutno je u Tarčin Forest Resort & Spa zaposleno 60 osoba, a u skladu sa potrebama i novim sadržajima rast će i broj uposlenih.

2295

MGalleri by Sofitel, luksuzni brand vodeće svjetske hotelske grupacije Accorhotels predstavnicima medija predstavio je Tarčin Fores Resort&Spa, idilčno odmorište u šumskoj oazi kod Tarčina. Atmosfera i izgled resorta smještenog u borovoj šumi okruženoj slikovitim planinama podsjećaju na ekskluzivna alpska odmarališta, od kojih se ne razlikuje niti po standardima gradnje niti po kvaliteti hotelijerske usluge.

Ova odmorišna destinacija nudi spoj luksuznog hotelskog servisa internacionalno poznatog branda MGallery by Sofitel i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi tokom cijele godine za sve – pojedince, porodice sa djecom, poslovnu klijentelu i korporativne grupe. MGallery by Sofitel u Tarčinu je jedna od 85 jedinstvenih lokacija luksuzne kolekcije ovih butik hotela u 24 zemlje svijeta.

Na površini od oko 80.000 kvadratnih metara, gostima je na raspolaganju 55 hotelskih soba i 20 vila sa privatnim baštama, restoran i bar u šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar sa bazenom, sadržaji za rekreaciju i sport na otvorenom te najmodernije opremljeni konferencijski kapaciteti. Osim što je građen prema internacionalnim standardima očuvanja okoliša, arhitektonski koncept i enterijer hotela kreiraju jednu unikatnu atmosferu spoja modernog i tradicionalnog.

Koncept resorta je unikatan jer nudi kombinaciju vrhunske hotelske usluge i zdravog, regenerirajućeg odmora u prirodi. Pri tome, ova oaza je udaljena samo 30-40 minuta vožnje od glavnog grada i može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakidašnjice u gradu, ali i poslovne događaje. Također, gosti resorta mogu birati vrstu smještaja – udobnost hotelske sobe ili komfor savremeno opremljenih vila za više osoba, u kombinaciji sa različitim wellness i sportskim sadržajima poput planinarenja, vožnje na quadovima, jahanja ili jednostavno opuštajuće šetnje kroz šumu.

Idealno je odmorište tokom cijele godine – kako za osvježavajući boravak u prirodi u toplim danima tako i zimski odmor sa izletima u popularne ski centre, do kojih se iz resorta može stići za svega tridesetak minuta vožnje.

Sa svim ovim karakteristikama, MGallery by Sofitel će biti idealna odmorišna destinacija za sve kategorije gostiju – od pojednica i porodica sa djecom za kratke ili duže odmore u prirodi, do poslovnih klijenata i grupa za individualne ili grupne korporativne izlete.

MGallery by Sofitel je savremena, elegantna građevina oblih obrisa koja se sa svojom formom i estetikom uklapa u prirodni ambijent. Kombinacija impresivnih visokih stropova, minimalističkog dizajna enterijera prožetog tradicionalnim bh. motivima i prirodnih materijala poput drveta i vune kreiraju toplu i opuštajuću atmosferu. Udobne, prostrane sobe su uređene sa sofisticiranim osjećajem za detalj, a fascinatan pogled na šumski i planinski pejzaž ih čini utočištem mira i relaksacije. Hotel i vile su građeni u skladu sa internacionalnim standradima očuvanja okoliša.

Radi se o investiciji vrijednoj oko 30 miliona KM, od čega je u hotel investirano 18 miliona KM. Trenutno je u Tarčin Forest Resort & Spa zaposleno 60 osoba, a u skladu sa potrebama i novim sadržajima rast će i broj uposlenih. Radna snaga je mahom domaća, sa područja općine Hadžići.

Više informacija o hotelu potražite na linku!

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here