Svečano otvorena nova poslovna zgrada DHL-a u Sarajevu

DHL je tržišni lider, a sa novim objektom će još više učvrstiti svoju poziciju i poboljšati kvalitet usluga.

560

Uz prisustvo poslovnih partnera, predstavnika medija i drugih gostiju u Sarajevu (Rajlovac) je otvorena nova poslovna zgrada DHL-a koju su simboličnim presjecanjem trake otvorili Edin Emšo, direktor DHL International d.o.o. i Adrian Marley, DHL CISSEE regionalni direktor.

“DHL je prisutan na BiH tržištu od 1984. godine. Preseljenje u ovakvu zgradu je bio prirodan slijed događaja i našeg dugogodišnjeg, kontinuiranog rasta. Cilj nam je bio omogućiti bolje uslove rada i sigurno radno okruženje za naše uposlene, te našim klijentima pružiti vrhunsku uslugu DHL-a kao bilo gdje u svijetu”, rekao je Emšo.

Procijenjena vrijednost investicije je oko 5 miliona KM. Objekat ima površinu od 2,600 m2. Novi objekat je projektovan tako da može zadovoljiti potrebe DHL-a, po očekivanim stopama rasta, za narednih 5 do 10 godina. Objekat će značajno povećati postojeće sortirne i skladišne kapacitete DHL-a. To omogućava DHL-u da operativne procedure budu u potpunosti usaglašene sa DHL-ovim globalnim procedurama, a to će imati direktan uticaj na kvalitet usluga koji DHL u BiH nudi svojim klijentima.

Posebna pažnja prilikom projektovanja i izgradnje je posvećena sigurnosnom aspektu, pa je nova poslovna zgrada opremljena najsavremenijom sigurnosnom opremom, što će omogućiti pokretanje procedure za pribavljanje TAPA (Transported Asset Protection Assotiation) sigurnosnog certifikata, čime DHL želi postati prva kompanija u Bosni i Hercegovini iz sektora logitičke industrije koja će pribaviti ovaj prestižni certifikat.

Objekat je izgrađen u skladu sa standardima DHL-a i zadovoljavaće operativne zahtjeve DHL-a, te zahtjeve u pogledu zaštite okoline i emisije CO2. DP DHL globalno ima postavljen cilj da ima 0 posto emisije CO2 do 2050.

DHL je tržišni lider, a sa novim objektom će još više učvrstiti svoju poziciju i poboljšati kvalitet usluga.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here