Šef delegacije EU Lars Wigemark posjetio Vispak

Wigemark je obišao pogone, pokazavši najveći interes za način proizvodnje Zlatne džezve, prave bosanske kafe.

388

Šef delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Nj.E. Lars Gunnar Wigemark, posjetio je u srijedu bosanskohercegovačku prehrambenu industriju Vispak d.d. Visoko. Zajedno sa Amrom Babić načelnicom općine Visoko, Wigemark je razgovarao sa menadžmentom i radnicima. Wigemark je obišao pogone, pokazavši najveći interes za način proizvodnje Zlatne džezve, prave bosanske kafe.

“U okviru službene posjete Visokom, ambasador Wigemark posjetio je i Vispak. Goste smo upoznali sa Vispakovim asortimanom proizvoda, novoinstaliranom pržionom, kao i uspjesima kompanije na domaćem i inozemnim tržištima. Ambasador Wigemark se interesovao za administrativne barijere vezane za izvoz. S naše strane ukazali smo na potrebu pojednostavljenja izvoznih procedura, kao i uklanjanja prepreka koje ograničavaju naše konkurentske sposobnosti na stranim tržištima”, izjavila je Nina Bijedić – Mujanović direktorica komapnije Vispak d.d. Visoko.

Vispak svoje proizvode izvozi u 27 zemalja svijeta. Kompanija zapošljava oko 150 radnika, posluje već 45 godina, i proizvodi brandove Zlatna džezva, Vispak Espresso, Begova čorba, Tarhana, Laganini, Tajna, Choco Club, Tiru – Liru, Stampi, itd. Prekternica u razvoju Vispaka bila je akvizicija ove kompanije od strane AS GROUP u decembru 2010. godine. Vispak je te godine imao ukupan promet 18 miliona KM.  Prošlu godinu Vispak je završio sa oko 45 miliona KM prihoda.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here