Potpisan ugovor o implementaciji mjera energijske učinkovitosti na objektu Klinike za Neuropsihijatriju KCUS-a

Implementacija radova poboljšat će uslove boravka pacijenata kao i kvalitet rada uposlenika ove ustanove

492

Klinika za Neuropsihijatriju KCUS-a jedan je od 14 javnih objekata na kojem će ove godine, u okviru projekta Svjetske banke BEEP (Bosnia Energy Efficiency Project), biti implementirane mjere energijske učinkovitosti za što je danas i potpisan ugovor između Josipa Martića, federalnog ministra prostornog uređenja i direktora kompanije ITC doo Zenica.

U obnovu objekta bit će uloženo oko 1.240.000,00 KM sa PDV-om, a planirani radovi će biti realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energijske učinkovitosti. Što se tiče konkretnih mjera na klinici će biti između ostalog implementirane mjere poput zamjene otvora, instalacija termoizolacije i unapređenje sistema grijanja.

Prilikom potpisivanja ugovora, ministar Martić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će implementacija radova poboljšati uslove boravka pacijenata na klinici, kao i kvalitet rada uposlenika ove ustanove, te dodao: “Implementirane mjere energijske učinkovitosti će smanjiti potrebu objekta za energijom, što će u konačnici rezultirati manjim troškovima održavanja i većim finansijskim uštedama.”

Nakon realizacije projekta, očekuju se značajne uštede na troškovima za energiju kao i emisiji CO2.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here