Čekam te u „Čeki“

Jedno je sigurno: nikada nije bilo prijatnije čekati kao u Čeki.

852

Šetate li Sarajevom od Velikog parka prema Vječnoj vatri, teško da će vam promaći šarmantni bistro Čeka. I to iz dva razloga.

Prvi je, nedvojbeno, ime. Teško da postoji neko ko je makar i na kratko posjetio Sarajevo, a da ne zna za legendarnu sarajevsku čeku, koja se nalazi tačno preko puta. Prostor ispred Centralne banke i dvije impozantne statue bile su najčešće i najpopularnije mjesto susreta, odatle i ovaj kolokvijalni, odavno uvriježeni naziv. „Čekam te na čeki“ je, u vrijeme prije društvenih mreža i mobilnih telefona, vjerovatno bila najčešće izgovarana rečenica u dogovorima oko lokacije susreta.

Drugi je razlog činjenica da će vas prostor poput Čeke na prvi dojam osvojiti. Svojevrsna mješavina pariškog bistroa i bečke kafeterije, ali snažnog sarajevskog identiteta, Čeka nudi savršen predah na savršenom mjestu. Enterijer je brižljivo dizajniran tako da, u intimnosti prostora koji odiše toplinom, neometano možete promatrati ritam grada. Pažljivom oku neće promaći detalji, poput požutjelih sepia fotografija čeke iz davno minulih vremena ili starinskih detalja uklopljenih s modernim dizajnom. Meni Čeke je pomno osmišljen i prilagođen prostoru. Na njemu se nalaze isključivo jela i zalogaji koje biste rado naručili u pauzi od posla ili kratkom predahu u šetnji gradom, poput zdravih sendviča ili pasti. Ovo je jedan od rijetkih sarajevskih lokala koji ima iznimno bogatu ponudu sve popularnijih smoothija u kojima možete uživati bilo sjedeći, ili ih jednostavno ponijeti sa sobom ako ste u žurbi.

Za koju god opciju da se odlučite, jedno je sigurno: nikada nije bilo prijatnije čekati kao u Čeki.

IZVORBusiness Magazine/PROMO
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here