HETA ASSET RESOLUTION BIH – Prodaja potraživanja

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

1097

U ponudi je potraživanje koje je, između ostalog, osigurano hipotekom na nekretninama poslovne namjene, uključujući i zgradu hotela koji se nalazi u Zenici. HETA ASSET RESOLUTION BIH poziva sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu ovog potraživanja da dostave pismo namjere sa pozivom na broj 331 na ponude@heta-asset-resolution.ba ili poštom na adresu: HETA BiH, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, BiH, najkasnije do 15. septembra 2017. godine.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, nemojte oklijevati da nas kontaktirate na +387 (0)33 706 117.

NAPOMENA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA 

Pismo namjere za učešće u transakciji mora sadržavati minimalno slijedeće elemente:

a) Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija u slučaju da se radi o konzorciju), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku kao i kontakt osobu u slučaju potrebe za dodatnim informacijama;

b) Obrazloženje transakcije;

c) Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u svom vlastitom interesu, a u slučaju da posrednici / savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći za zastupanje takvih lica.

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, a kako bi stekli detaljniji uvid u predmet potraživanja, od njih će se zahtijevati da potpišu ugovor o povjerljivosti, kojim će se obavezati na čuvanje poslovne tajne.

Prodavatelj zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje, obustavi proces u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme, uz uslov da postupa u skladu sa principima otvorenog, transparentnog, bezuslovnog i nedisriminatornog procesa prodaje. Prodavatelj ima pravo da zatraži dodatne informacije od lica koja su iskazala interes za kupovinu kao i da, bez posebnog obrazloženja, određeno lice ne pozove da učestvuje u daljnjem toku procesa.

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here