“Mladi za život” u Srpcu

Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od Srpca, odnosno, 50 km od Banja Luke

303

NVO ,,Milenijum“ iz Srpca dvanaestu godinu organizuje Rаdni volonterski eko kamp ,,Mladi za život”. Kamp je jedan od jedinstvenih oblika volonterskog rada koji nudi pozitivne i praktične oblike okupljanja mladih ljudi iz BiH i regiona, kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama.

Cilj projekta je razvijanje volonterskog duha i ekološke svijesti mladih ljudi.  Podciljevi projektа su promovisati i informisati mlade o važnosti volonterizma, razvoj ekološke svijesti, multikulturalna razmjena, uključivanje mladih u razvoj zajednice kroz kreativno korištenje slobodnog vremena, izgrađeno i uređeno izletište.

Ciljna grupa projekta je 30 volontera, uzrasta od 17 do 24 godine koji su spremni za rad, edukaciju i zabavu.

Kamp traje od 25. do 29. jula 2017. godine i održava se u seoskom naselju Gornja Lepenica, 20 km udaljeno od Srpca, odnosno,  50 km od Banja Luke. Volonteri će tokom pet  dana raditi na izgradnji i uređenju izletišta u okviru kojeg je smješten kamp. U toku pet volonterskih akcija volonteri bi postavili klupe i stolove, zaštitili lаkom postojeće objekte od drveta, sanirali potok koji protiče kroz kamp i završili unutrašnji dio jedne prostorije za smještaj. Pored radnih аktivnosti bit će organizovane i kreativno-edukativne radionice o volonterizmu, zaštiti životne sredine, radionica udaraljki i radionica mađioničarstva.

Organizatori kampa pozivaju mlade iz BiH i regiona koji su zainteresovani za ovakav vid rada, druženja i zabave da popune obrazac na fbekokampsrbac i prijave se za učešće na kampu.

Prijave se primaju do 22. jula 2017. godine. Dodatne informacije o kampu mogu se naći na www.milenijum-youth.co.nr ili facebook pageu organizacije i kampa.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here