Počeo Coca-Colin program ljetnih praksi Coke Summership

I ove godine 20 mladih dobilo je priliku da stekne prvo radno iskustvo u Coca-Coli

723

Predstavljanjem 20 praktikanata druge generacije učesnika programa iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će ove godine od 12. jula do 18. augusta imati priliku usavršavati poslovne i lične vještine, te steći prvo radno iskustvo u Coca-Coli, počeo je ovogodišnji Coke Summership, Coca-Colin program ljetnih praksi za studente. Projekt spaja edukaciju, treninge i rad s mentorima, pružajući polaznicima mogućnost stjecanja neophodnih praktičnih znanja kroz rad na projektima. Program ljetnih praksi Coke Summership pokrenula je kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo prošle godine prvi put u Bosni i Hercegovini, a ohrabreni interesom i uspjesima polaznika prošlogodišnjeg Coke Summershipa, od kojih se njih pet zaposlilo u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo, a dvoje u partnerskim kompanijama, program ljetnih praksi nastavlja se i ove godine kroz praksu za 20 novih učesnika.

„Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i ove godine, u okviru programa Coca-Colina podrška mladima, realizuje drugi Coke Summership projekt i nastavlja pružati podršku mladima u Bosni i Hercegovini. Želimo ohrabriti mlade da svojim radom u Bosni i Hercegovini doprinosi razvoju zajednice. Da smo napravili dobru priliku za stjecanje praktičnog poslovnog iskustva, pokazao je interes mladih za programom i prošlogodišnji rezultati. Coke Summership 2017 počinjemo sa željom da i ova godina bude podjednako uspješna, kako za nas, u smislu da ćemo mladima pružiti konkretno i iskoristivo znanje i iskustvo, tako i za ovogodišnje polaznike, koji će stjecanjem iskustva koje im se nudi imati veće šanse da se zaposle“, izjavio je Adnan Topić, direktor prodaje i direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i dodao da se raduje što će Coca-Colini radnici dobiti priliku da i ove godine svoje znanje i stečeno iskustvo prenesu praktikantima. „Iskoristite Coke Summership kao priliku za unapređenje vještina i kompetencija neophodnih za rad na sve zahtjevnijem tržištu. Vi ste dio Coca-Coline porodice u narednih šest sedmica i, vjerujemo, budući lideri naše zajednice“, rekao je u obraćanju praktikantima.

Procent nezaposlenosti mladih u Bosni i Hercegovini izuzetno je visok, što pitanje njihova zapošljavanja dovodi u sam vrh prioriteta bosanskohercegovačkog društva.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here