Atlasglobal od danas leti na relaciji Sarajevo – Istanbul

Letovi iz Sarajeva do Istanbula obavljat će se između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i istanbulskog Međunarodnog aerodroma Kemal Ataturk četiri puta sedmično

660

Turska aviokompanija AtlasGlobal jutros je na sarajevskom aerodromu svečano obilježila uspostavljanje nove destinacije Sarajevo-Istanbul. Ovo je treća aviokompanija koja je uspostavila letove iz Sarajeva prema Istanbulu, nakon Turkish Airlinesa i Pegasusa.

Letovi iz Sarajeva do Istanbula obavljat će se između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i istanbulskog Međunarodnog aerodroma Kemal Ataturk četiri puta sedmično – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom iz Sarajeva.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmakovıć je rekao:”Raduje nas da je aviokompanija AtlasGlobal, koja sa flotom od 26 najmodernijih Airbus aviona već leti na 50  destinacija u 35 zemalja Evrope i Azije, sada prepoznala Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao perspektivnu turističku i poslovnu destinaciju. Ovom sada redovnom linijom se našim putnicima nudi još jedna opcija prema Istanbulu, odnosno najvećem turskom aerodromu Ataturk koji predstavlja jedno od najvećih transfernih središta u svijetu.”

Direktor AtlasGlobala Recep Emanet poručio je da ova kompanija otvaranjem nove linije nastavlja širiti svoju mrežu prema zapadu.

“Novim linijama koje smo dodali našoj mreži u Evropi, na Bliskom istoku, u Ukrajini, Rusiji i CIS regiji prešli smo broj od 50 destinacija. Porastao je i broj konekcija koje možemo ponuditi”, kazao je Emanet i dodao: “U Bosni i Hercegovini, kao i na svakom našem tržištu, trudit ćemo se postati omiljena aviokompanija po izboru putnika. Naš glavni cilj je upoznati bh. putnike o privilegovanom svijetu putovanja, prevesti što više putnika na što više odredišta i pritom im pružiti najbržu, najefikasniju i najrentabilniju uslugu. Vjerujemo da naša linija za Sarajevo ima zaista sjajnu budućnost”.

Ceremoniji upriličenoj na Aerodromu prisustvovali su brojni gosti, među kojima i turski ambasador u BiH Haldun Koc.

Najjeftinija karta za povratni let je blizu 135 eura.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here