LB.Profile – kompanija kćerka HIFA OIL ulazi na tržište Kosova

EURO ROAL zapošljava 45 radnika i jedan je od vodećih distributera aluminijskih i PVC profila, materijala od Inoxa i građevinskih okova.

2173

LB.Profile GmbH, njemački proizvođač profila za vrata i prozore sa najdužom tradicijom, ulazi na tržište Kosova. Generalno zastupništvo u distribuciji i prodaji proizvoda LB.Profile, inače kompanije kćerke HIFA OIL, povjereno je kosovskoj firmi N.T.P “ALU-KOS.COM” iz Prizrena. Uskoro se očekuje i ulazak na tržište Srbije.

Nakon ovogodišnje akvizicije njemačke firme sa 50 godina dugom tradicijom proizvodnje profila za vrata i prozore LB.Profile GmbH, radi se o prvom ugovoru koji predstavlja početak njenog regionalnog širenja.

“Poslije vijesti o preuzimanju LB.Profile GmbH kao reakciju smo imali veliki interes kupaca na domaćem i susjednim tržištima. Od sada će visokokvalitetni proizvodi zahtjevnih njemačkih standarda biti dostupni na tržištu Kosova, kao jednom od najzanimljivijih u regiji. Ovo je ujedno početak našeg ulaska na regionalna tržita. Trenutno radimo na pronalaženju najboljih rješenja i partnera za što kvalitetniju distribuciju u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albanija. S tim u vezi veoma brzo ćemo ući i na tržište Srbije”, izjavio je Admir Djedović direktor kompanije EURO ROAL d.o.o. Doboj Jug koja je provela cijeli projekat ulaska na novo tržište.

Imamo vrhunsku tehonoligiju i proizvode najvišeg ranga kvaliteta koji su cijenovno povojni. Naš cilj je pronaći jake partnere koji dolaze iz branše, a kako bismo zajednički ušli u ozbiljne i dugoročne poslovne projekte distribucije proizvoda LB.Profila u zemljama regije, navodi se u saopćenju kompanije EURO ROAL.

LB.Profile GmbH i EURO ROAL d.o.o. članice su HIFA OIL Grupacije. LB.Profile razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Posjeduju ogromna iskustva, znanja i prednosti u branši ekstrudiranja u raznim sistemima PVC profila. Na osnovu kompetentnosti na području proizvodnje i rada na ekstruderima, u mogućnosti su razvijati specifične profile na zahtjev kupaca sa visokim parametrima pouzdanosti i funkcionalnosti. Neke od konkurentskih prednosti kompanije LB.Profile su i šest razvijenih sistema za direktno brtvljenje na PVC Profilima. Posjeduju 12 linija ekstrudera, kao i automatske linije proizvodnje. Glavna tržišta LB.Profile su Njemačka, Belgija i Nizozemska, također izvoze na tržišta zemalja Istočne Evrope kao što su Litvanija i Rusija.

EURO ROAL zapošljava 45 radnika i jedan je od vodećih distributera aluminijskih i PVC profila, materijala od Inoxa i građevinskih okova. Kompanija je prošle godine povećala prihode za 45% u odnosu na 2015. Ukupna prodaja aluminijskog asortimana 2016. iznosila je 1.300 tona, dok je za asortiman od Inoxa količinska prodaja iznosila 960 tona.

HIFA OIL Grupacija se u proteklih 15 godina poslovanja razvila u respektabilnu kompaniju koja posluje u različitim poslovnim oblastima kao što su distribucija nafte, naftnih derivata i energenata; zatim distribucija i proizvodnja metalskih i pvc proizvoda; te otkup i distribucija poljoprivrednih proizovda. Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here